Аплици за Осветление монтирани на Стена

Покажи филтрите

Показване на 1–28 от 596 резултата

Показване на 1–28 от 596 резултата

Как мога да осветя стените си с аплик или аплици за стена?

Аплици за стена – идеалното допълнение към всяка стая, чудесен начин да направите пространството по-привлекателно и завършено. Един аплик или множество аплици монтирани на стена могат да създадат усещането за по-светла и по-голяма стая, като същевременно създават приятна атмосфера. Стенните тела балансират висящите източници на светлина (пендели и полилеи) и добавят нотка, за да завършат декора. Те са чудесен начин буквално да накарате домът ви да засияе.

Коя стая е най-доброто място за аплик или аплици за стена?

Един аплик или много аплици предназначени за стена могат да изглеждат и да се представят добре в почти всяка стая в дома ви. Монтирайте стенни аплици в коридор, стълби, баня, спалня (от двете страни на леглото), трапезария, хол (всекидневна), отстрани на камина или в гараж дори.

Как да осветя изкуство на стените си?

Имате няколко опции за осветяване на изкуство и картини на стената. Всичко зависи от естеството на вашето пространство, както и от количеството време и пари, които сте готови да похарчите.

  1. Винаги можете да използвате стандартна лампа за картина, която може да бъде свързана с кабел към обикновена фасунга.
  2. Друга опция е да използвате един аплик или няколко аплици за стена специално пригодени за осветяване на картини
  3. Друга възможност е да използвате релсови системи или спотове, монтирани на тавана.

Размерът на произведението на изкуството определя размера на необходимата светлина за картината.

Всяка една от тези опции ви дават гъвкавостта да добавите повече осветление към произведението на изкуството. Това са решениа иеални за художествени галерии.

Мога ли да монтирам аплик или няколко аплици на стена за четене  в спалнята си?

Да! Бих препоръчал да използвате аплик или аплици на стена за четене с чупещо се рамо. Монтирани на стена аплици за четене предлагат най-голяма гъвкавост за преместване и регулиране на светлината, което пък от своя страна го прави перфектно за четене. Един аплик или аплици монтирани на стена за четене с чупещо рамо имат обикновено по-тесен, по-фокусиран лъч. Това е хубаво, когато искате да четете през нощта, без да безпокоите никого.

Как да избера аплик или аплици монтирани на стена за баня?

Когато избирате аплици за баня, трябва да вземете предвид няколко неща. Ако добавяте аплик или аплици на стена за баня към зона с огледало, първо определете размера на огледалото. Всичко зависи от размера на огледалото, пространството около огледалото и не на последно място бюджета, с който разполагате. Имате три опции:

  1. Няколко аплици от всяка страна на огледалото. Това прави четири осветителни тела около огледалото.
  2. Може да поставите два аплика отляво и отдясно на огледалото.
  3. Един аплик за стена над огледалото

Аплици за стена се предлагат в много дължини, те изглеждат особено добре, когато са монтирани вертикално от двете страни на огледалото. Но аплик за стена монтиран хоризонтално над огледалото ще улесни индивидуалното проектиране на осветлението за баня, което да отговаря на собствения ви стил и нужди.

Вземете предвид и размера на стаята. По-големите стаи се нуждаят от повече от само един източник на светлина, идващ от стената, като осветително тяло (монтаж на тавана или вграден в тавана).

И накрая осветителните тела в банята трябва да бъдат затворени, т.е. трябва да са с дифузер за да разпръснат светлината равномерно в пространството. И да не забравил трябва да са влагоустойчиви.

Какво трябва да знам за осветяването на стълбите с аплик или аплици за стена?

Инсталирайте осветление на стълбище, за да осветявате пешеходна зона и да предотвратите наранявания, както и да осигурите декоративни акценти в района. Стъпаловидните светлини, монтирани директно в стълбището или вградени над стъпалата в съседна стена, са популярен избор за изчистен, модерен външен вид.

Когато избирате осветление за стълбите си, уверете се, че всички страни са затворени, за да предотвратите отблясъците – не искате да стоите в горната част на стълбището и да гледате директно към крушките на аплиците отдолу.

Мога ли да монтирам аплик или аплици за стена на открито или имам нужда от специални тела?

Външното стенно осветление трябва да е влагоустойчиво, което производителят ще посочи в спецификациите на продукта.

Какво е миене на стени? Как се постига този ефект за миене на стена?

За разлика от други стенни осветителни тела, уредите за миене на стени са проектирани да насочват светлината по самата стена. Това се постига чрез монтирани на тавана или вградени в тавана аплици или когато осветителните тела се монтират на пода, вместо да се монтират на самата стена.

Как да монтирам аплик или аплици за стена?

Мога ли да монтирам аплици на стената, ако няма контакт?

Те могат да се монтират към стандартна разклонителна кутия вградена в стената. Някои имат възможност да се включат в контакт чрез кабел.

Когато обмисляте къде да инсталирате осветителното тяло, помислете за разположението на разклонителната кутия спрямо източника на светлина.

Какво друго трябва да имам предвид при пазаруване на стенно осветление?

На каква височина се монтират?

Стенните тела са монтирани на нивото на очите, така че избягвайте отворени тела и открити крушки: не искате да виждате крушката, когато е включена. Цветовата температура и CRI също са важни за стенното осветление, както при всяко осветително тяло. Повечето хора харесват 2700K-3000K източници на светлина, които са топли, лесни за окото и привлекателни. Ако изберете лед лампа, осигурете висококачествено осветление, като изберете устройство с CRI над 80.

Миенето на стени е техника, която обикновено се използва за осветяване на плоски стени. Получавате хубаво, равномерно разпределение на светлината от пода до тавана, привличайки вниманието ви към голяма, гладка вертикална повърхност. Стените за паша са предназначени да пасат текстурирана повърхност като камък или тухла със светлина. И двете техники осветяват вертикалните стени, за да направят пространството по-голямо и по-светло. Съвет: За таван от осем фута, монтирайте уредите за миене на стена на 18-24″ от стената под ъгъл от 30 градуса. Монтирайте 10-градусови разпръснати лъчи осветителни тела директно към стената.