Аплици с Вградено ЛЕД Осветление

ЛЕД Аплици
Покажи филтрите

Показване на 1–28 от 506 резултата

Показване на 1–28 от 506 резултата

Светлината е важна част от атмосферата във всяко помещение. Осветителните тела за стена, наричани още аплици за стена, предлагат изискан и функционален начин за осветление на вашата къща или офис. Представяме ви разнообразието от стилове, материали и функции на ЛЕД аплици, както и ще ви дадем полезни съвети за тяхното монтиране.

Различни видове ЛЕД аплици

Класически ЛЕД аплици

Класическите ЛЕД аплици са характерни с изящни форми и орнаменти. Те добавят стил и елегантност към всяка стая и са идеални за традиционно обзаведени домове.

Модерни ЛЕД аплици

Модерните ЛЕД аплици са със семпли и съвременни дизайни. Те са подходящи за модерни домове и офиси, които изискват минималистичен и функционален стил на осветление.

Винтидж ЛЕД аплици

Винтидж ЛЕД аплиците са с ретро облик и дизайн, които носят атмосферата от миналото. Те са идеални за домове и заведения, които искат да възстановят старинния чар.

Материали и цветове

ЛЕД аплиците могат да бъдат изработени от различни материали, като метал, стъкло, дърво, пластмаса и др. Изборът на материал зависи от предпочитанията и стила на обзавеждането. Цветовете на ЛЕД аплиците също могат да варират, като може да изберете между едноцветни, принтирани или комбинирани дизайни.

Функции на ЛЕД аплиците

Директно осветление

Директното осветление е, когато светлината е насочена към определена точка или обект. Тази функция е подходяща за акцентиране на картини, скулптури или други декоративни елементи.

Индиректно осветление

Индиректното осветление се получава, когато светлината се отразява от стените или тавана на стаята, създавайки мека и равномерна атмосфера. Тази функция е идеална за общо осветление на помещението.

Регулируема светлина

Някои ЛЕД аплици позволяват регулиране на интензитета на светлината, което ви дава възможност да контролирате нивото на осветление според нуждите и предпочитанията ви. Тази функция е особено полезна за романтични или релаксиращи моменти.

Монтаж и разположение на ЛЕД аплиците

Височина на монтаж

Важно е да монтирате ЛЕД аплиците на правилната височина, така че светлината да се разпръсва равномерно върху стената. В общи линии, ЛЕД аплиците трябва да бъдат монтирани на височина между 1,6 и 1,8 метра от пода. Разбира се, тази височина може да варира в зависимост от размерите на ЛЕД аплиците и помещението.

Разстояние между ЛЕД аплиците

За да се постигне равномерно осветление, е препоръчително да се спазва определено разстояние между ЛЕД аплиците. В общи линии, това разстояние трябва да бъде около 2 до 3 метра, но може да се коригира според големината на стаята и интензитета на светлината.

Избор на крушки

Изборът на подходящи крушки за ЛЕД аплиците е от ключово значение за доброто осветление. Предпочитайте енергоспестяващи крушки като LED или CFL, които са екологични и икономични. Освен това, изберете цветова температура, която да съответства на атмосферата, която искате да създадете в помещението.