Вашата Количка

АКО НЕ НАМИРАТЕ ПРОДУКТА, КОЙТО ТЪРСИТЕ КЛИКНЕТЕ ТУК

Калкулатор за цветна температура

Калкулатор за цветна температура

Калкулатор за цветна температура, който да ви помагне да определите подходящата цветна температура за вашето осветление. Въпреки че не можем да предоставим конкретен калкулатор тук, можем да ви дадем информация относно различните цветни температури и тяхното предназначение.

Цветната температура се измерва в Келвини (K) и указва цветовият оттенък на светлината, която излъчва осветителното тяло. Ето няколко общи категории на цветната температура и тяхното предназначение:

  1. Топла светлина (2700K-3000K): Тази цветна температура създава уютна и пo-интимна атмосфера. Често се използва в домашни помещения, хотели, ресторанти и други места, където се търси по-топла и приятна светлина.
  2. Неутрална бяла светлина (3500K-4000K): Тази цветна температура предлага ярка, но все пак приятна светлина. Често се използва в офиси, търговски обекти, учебни заведения и други места, където се изисква ярко и добре осветено пространство.
  3. Чиста бяла светлина (5000K-6500K): Тази цветна температура създава ярка и остра светлина, приличаща на дневна светлина. Често се използва в промишлени обекти, магазини, супермаркети и други места, където е необходимо силно осветление и висока видимост.

При избора на цветна температура е важно да се вземат предвид специфичните нужди и предпочитания на всяко помещение и дейност. Различните цветни температури създават различни настроения и визуални ефекти, така че е важно да изберете тази, която най-добре отговаря на вашите изисквания.

Общо взето всичко казано до момента е въпрос въпрос на предпочитания.

Давам пример със себе си за моето работно място:

В момента пиша тази статия и имам пред себе си 3 монитора за компютър (по ред причини, които в момента не е необходимо да изброявам) и искам да ми е максимално светло и да знам какво се случва около мен. Използвам 4 лампи над мен на височина от поне 2.6m – 2,7m от пода по 9W всяка и минимум 6000K, за да постигна това което искам.

Понеже това ми е работата – да предлагам на клиентите ми осветителни тела – за целта трябва да ми е светло (трябва околоното ми пространство да е светло, независимо дали имам или не слънчева светлина от прозорец)

Заключение

В заключение всичко казано до сега е въпрос на предпочитания и нужди.

Ако желаете романтична обстановка: 2000К – 3000К

Ако ще е за ежедневни ангажименти – 3000К – 5000К

Ако ще е за работа 5000К – 7000К

Това е от нас.

Поздрави от GAMALIGHT

Свързани Статии:

14 дни за връщане

Или замяна на продукт

Купони за намаление

При регистрация 5% и не само

Изгодни цени

Продукти на супер цени