Your Cart

АКО НЕ НАМИРАТЕ ПРОДУКТА, КОЙТО ТЪРСИТЕ КЛИКНЕТЕ ТУК

Как да изберем правилната светлина в детската стая?

Как да изберем правилната светлина в детската стая?

Как да изберем правилната светлина в детската стая?

Детските стаи са места, където се извършват дейности като спане, учене, игри, музика, песни, танци, рисуване и каквото още се сетят децата. При това разнообразие от дейности, изборът на правилното осветление в детската стя е много важен за здравето на очите на детето.

В детска стая се използват различни осветителни продукти като аплици, настолни и нощни лампи, както и полилеи. В допълнение към използването на полилеи, включително използването на декоративни осветителни продукти като стенни аплици, осигурява правилното осветление. Спестяващите LED лампи трябва да се предпочитат, така че използваните светлини да не уморяват очите.

Избор на полилей и светлина

Полилеят в детската стая трябва да е малък по размер. Важно е полилеят да няма много вдлъбнатини и материалът да се почиства лесно. В детската стая светлината на полилея трябва да е в цвета на дневната светлина, която не е много ярка. Осветлението не трябва да е твърде високо или твърде ниско. За правилното осветяване на стаята могат да се използват декоративни осветителни продукти като подови лампи, аплици или абажури.

Причината за използването на цвят на дневна светлина в полилея е, че той може да показва цветовете по-ясно. Особено в детските стаи е важно да се използват крушки с дневна светлина за правилното възприемане на цветовете. Въпреки че не е възможно да намерите този цвят в конвенционалните крушки, можете да го намерите в LED крушки.

Продукти за декоративно осветление

Когато избирате декоративни осветителни продукти за детската стая, трябва да вземете предвид и възрастта на детето, размера на стаята и дейностите. Ако детето ви е малко или стаята е малка, не избирайте осветление като подови лампи и абажури, които има опасност да паднат върху детето. А и тези продукти могат да стеснят пространството, аплиците за детска стая ще бъдат по-полезни.

Светлият цвят, използван в аплика създава топла атмосфера и кара децата да се чувстват в безопасност.

Ако имате дете, което учи, можете да използвате настолна лампа. За предпочитане е настолна лампа да не осветява тъмна среда, а за по-добро четене. В среда, където светлината е недостатъчна, очите се уморяват бързо. При комбинация от Таванно осветление, като плафон и настолна лампа е важно светлината на лампата да пада върху работната зона на детето ви и светлината да бъде зад детето отляво или отдясно.

За да не изморяват очите от настолната лампа, трябва да се използват енергоспестяващи LED крушки. LED светлината осигурява балансирано осветление в работната зона и е ефективно при качествено отчитане. Причината, поради която LED светлинната технология се използва в много лампи за четене днес, е, че не уморява очите. LED лампите не се нагряват и не причиняват дискомфорт на вашето дете.

Типът осветление, което премигва, като флуоресцентно или луминисцентните лампи, може да разсейва вашето дете. LED лампите, от друга страна, не трептят и не предизвикват безпорядък в концентрацията.

Комбинаренето на осветителни продукти

Осветлението на тавана трябва да е включено, когато играете игри и учите на бюрото. Една настолна лампа не е достатъчна, докато учиш. Ако само бюрото е светло в тъмна стая, това ще измори очите на детето ви и ще го накара да не може да се съсредоточи върху урока си.

Когато настолната лампа е включена, друго декоративно осветление не трябва да е включено. Комбинацията от различни светли цветове причинява претрупване на концентрацията при децата.

Избор на нощна лампа

Децата може да искат да се събуждат през нощта, за да отидат до банята, или може да не искат да спят на тъмно. Трябва да се използва нощна лампа, за да могат да ходят безопасно, когато се събудят.

Достатъчно е светлината на нощната лампа да не идва директно в очите на вашето дете и да осигурява яркостта, която ще осигури визия в околната среда. Светлината на нощната лампа трябва да е червена или близо до червена.

Ако не желаете да използвате нощна лампа в детската стая, можете да направите осветление в коридора близо до вратата на стаята. Спестяващите LED лампи могат да бъдат предпочитани за нощната светлина, която ще остане включена през цялата нощ.

Вземете предвид тези предупреждения в детските стаи

Най-голямото предимство при избора на енергоспестяващи LED крушки за детската стая е, че тези лампи не се нагряват и не изморяват очите по време на използване. Нагретите крушки предизвикват промяна в цвета на мебелите в детската стая.

Светлината привлича вниманието на бебетата. Използването на LED крушки с нисък интензитет е много важно за здравето на очите, особено в бебешки и детски стаи. Нагретите класически крушки предизвикват промени в температурата на околната среда, а неравномерните температурни промени не са желана ситуация в детските стаи.

Препоръки за осветлението в детските стаи

 • Използването на множество полилеи в големи стаи.
 • В малки стаи може да се предпочита малък полилей или аплик.
 • Използването на прожектори не е подходящо в детските стаи. Тъй като прожекторите излъчват светлина от малка точка, това може да причини объркване на концентрацията на детето.
 • Ако се използва подова лампа, трябва да се внимава кабелите на лампата да не се разпространяват из цялата стая.
 • Контактите трябва да бъдат разположени на височина, недостъпна за деца.
 • Бебетата и малките деца могат да прехапят кабелите или да се спънат в тях. Кабелите могат да бъдат скрити в пода или в лайсни.
 • Контактите в детската стая и в цялата къща трябва да са защитени от деца.
 • Има по-висок риск от падане на подовите лампи. Може да се използват зад фотьойл или зад къс шкаф в стаята.
 • Не бива да се предпочитат тъмните цветове по стените на детската стая. Независимо от използвания светъл цвят и качеството на крушката, тъмният цвят абсорбира светлината и околната среда изглежда тъмна.
 • Ако детето използва компютър в стаята си, осветлението на тавана също трябва да остане включено. Дори ако общото осветление не е напълно отворено, то трябва да се използва с димер, като се намали наполовина.
 • Ако няма контакт на подходяща височина за монтиране на нощно осветление в детската стая, осветлението на тавана може да бъде затъмнено при необходимост с димер.

Полезно е детето ви да възприема правилно цветовете, да не му липсва внимание, а най-важното е да използвате енергоспестяващи LED лампи за здравето на очите. Можете да намерите лампи, които излъчват правилния цвят на светлината за неговата стая и са съвместими с осветителни продукти. Можете да намерите енергоспестяващи LED лампи тук.

Продължавайте да следвате нашия уебсайт за предложения за осветление в спалните, тенденции в осветлението в декорацията на вашата кухня и осветителни продукти, които ще добавят елегантност към вашия дом.

Още полезни публикации:

Как да бъде правилното осветление за ефективна работа в дома?

8 неща, които трябва да имате предвид при осветлението на кухнята

Как трябва да бъде правилното осветление?

Защо ъпгрейдването на халогенни светлини с LED не е достатъчно?

Защо трябва да преминете към LED?

14 дни за връщане

Или замяна на продукт

Купони за намаление

При регистрация 5% и не само

Изгодни цени

Продукти на супер цени