Осветителни тела за Коридор

Покажи филтрите

Показване на 1–28 от 703 резултата

Показване на 1–28 от 703 резултата

Осветление за коридор.

Как да осветим коридора или антрето?

Търсите експертен съвет за осветление на коридор? Ето най-добрите съвети на GAMALIGHT, за да се уверите, че вашият коридор ще направи сериозно впечатление.

Коридорът създава първото впечатление за вашия дом, така че искате то да направи правилния вид изявление. Въпреки това, коридорите могат да представляват предизвикателство, когато става въпрос за създаване на този уау ефект – особено тъй като те често са дълги, тесни и тъмни. Добрата новина е, че с правилното осветление наистина можете да повдигнете атмосферата, правейки го по-светло и по-приветливо.

Колко светлина ви трябва във входно антре?

Важно е да се уверите, че имате правилното количество светлина във вашия коридор. Днешните енергийно ефективни лед светлини се измерват в лумени (lm) и има удобна формула, която можете да използвате, за да изчислите основното количество лумени, от което се нуждаете.

В таблицата на нашата страница Осветеност на помещенията препоръчваме за коридор между 100-300 лукса. За нашите сметки ще използване 200 лукса.

Определя се по следната формула:

P = S x E

Където S е площта на стаята в кв.м., E е осветеността в луксове (взема се от горната таблица) и P е общия брой лумени, които търсим.

Броя на лампите се определят по следната формула:

n = P / F

P е общия брой лумени, F е лумените за една лампа (пише ги на опаковката на всяка лампа), n е броя на лампите.

Колко лампи са необходими за да се освети коридор?

Ще дадем пример за осветяване на коридор 10 кв.м. и имаме лампи под ръка с 500 lm всяка. Въпросът е колко такива от същите лампи ще ни трябват?

Започване първо по формулата – P = S x E

10 кв.м. х 200 лукса = 2000 общо лумени за да осветим коридора.

Намерихме, че са ни необходими 2000 лумена за целия коридор.

Сега да намерим бройката на лампите по формулата – n = P / F

2000 общо лумени / 500 лумена на лампа = 4 лампи

Намерихме, че ни трябват минимум 4 лампи всяка от 500 lm за да осветим хола.

Разбира се, това е само базова сметки – освен основния брой лумени, трябва да вземете предвид и други фактори, когато осветявате коридор, включително височината и пропорциите на пространството, декора и вида на атмосферата, която търсите да съдадете. Искате вашият коридор да се чувства възможно най-отворен и привлекателен, а някои красиви и стратегически разположени осветление могат да направят всичко различно в усещането за пространство. Избраният от вас стил на осветление също ще ви помогне да определите цялостното усещане за пространството.

Пендел за коридор

Пенделите са популярен избор за осветление на коридор, особено там, където таваните са високи – и с основателна причина. Пенделът предлага практична светлина, като същевременно осигурява стилна фокусна точка и помага за увеличаване на площта на пода.

Пенделите се предлагат във всякакви форми, размери и материали – от стъклени куполи в стил арт деко до класически месингови и стъклени фенери – всички от които влияят върху начина, по който разпръскват светлината.

Когато избирате вашите висящи лампи, имайте предвид размера и пропорциите на пространството. Като общо правило, коридорите обикновено изискват горно осветление поне на всеки 2.5м по дължината на коридора. За по-големи пространства големите пендели могат да направят истинско изявление, докато по-малките фитинги и полупрозрачните нюанси работят добре в по-малък коридор, като същевременно оказват влияние.

Ред от пендели също е идеален за осветяване на дълъг, тесен коридор, като помага за осигуряване на равномерно и последователно осветление и привлича погледа покрай коридора.

Разгледайте нашата гама от красиви пендели за коридор.

Полилей за коридор

Вашият коридор е първото нещо, което хората ще видят и това е вашият шанс наистина да направите изявление.

Когато става въпрос за уау фактор, нищо не може да изпревари полилея. Независимо дали имате старинен дом или по-модерна подложка, в наши дни има много достъпни стилове, от които да избирате, от класически кристален номер като полилея Rita, с неговите красиви издухани стъклени капчици, които елегантно отразяват светлината, до хладно ретро полилей с кълбовидни кълба с разкошно матирано стъкло.

Вижте нашата гама от полилеи на достъпни цени тук.

Използвайте стенни лампи за коридор, за да добавите атмосфера

Стенните лампи предлагат красива алтернатива на горните таванни светлини в коридора, особено там, където таваните са по-ниски. Докато осигурява отлично осветление за задачи, набор от подходящи стенни светлини също ще измие светлината през стената и тавана, добавяйки допълнителна топлина и подчертавайки пространството.

Стенните лампи се предлагат в цял набор от различни стилове, от традиционни свещници и фенери, до вертикални светлини в стил torchiere и модерни вградени аплици, които седят спретнато до стената. За по-компактни пространства е най-добре да избягвате прекалено големи или тежки дизайни.

Набор от подходящи стенни лампи с полупрозрачни нюанси ще хвърли приятна дифузна светлина по коридора. Междувременно пускането на серия от стенни лампи по протежение на залата и нагоре по стълбите или върху площадката може да помогне за разширяване на пространството.

Като общо правило, стенните лампи трябва да бъдат разположени на около 2-3м един от друг. За да разрушите симетрията и да накарате коридора да се почувства по-отворен, опитайте да поставите стенните си лампи по протежение на коридора.

Разгледайте нашата гама от стенни лампи.

Смесете и съчетайте вашето осветление

Можете да смесвате и съчетавате редица различни източници на светлина, за да отворите пространството в коридора.

Чрез комбиниране на различни видове осветление – известно като „наслоено“ осветление – можете да създадете усещане за дълбочина и атмосфера.

Има три основни типа осветление: околно осветление, което се отнася до общото осветление в пространството, включително основното осветление (като висяща светлина); работно осветление, което е по-концентрирана форма на светлина, която ви позволява да изпълнявате определени задачи (като например да проверите отражението си в огледалото в коридора, преди да си тръгнете); и акцентно осветление, което ви позволява да привлечете вниманието към определени характеристики или зона в пространството (като архитектурни елементи или произведения на изкуството).

За да получите максимален ефект от схемата за осветление на коридора, опитайте да комбинирате стилна висяща лампа с набор от стенни лампи, за да създадете пространство, което е едновременно добре осветено и привлекателно. За допълнителна атмосфера добавете настолна лампа или две (или подова, ако имате достатъчно място). Също така си струва да инвестирате в димер, за да можете да променяте нивата на светлина в коридора си.

Използвайте огледала, за да отразявате светлината

Огледалата са много ефективен начин за отваряне на тесен коридор и увеличаване на наличната светлина. Опитайте да поставите серия от огледала по протежение на едната стена, за да отразите светлината и да увеличите усещането за пространство.

Група от множество огледала също могат да направят прекрасна функция сами по себе си. Поставянето на голямо огледало в края на коридора може незабавно да го направи да изглежда два пъти по-дълго, докато окачването на огледало срещу вратата може да отразява допълнителна светлина в коридора от други стаи.

Добавете чар с конзолна маса и настолна лампа

В тесни коридори, където пространството е на първо място, конзолната маса е идеална, тъй като няма да заема твърде много място. Освен че е удобно място за съхраняване на ключовете и може би любима снимка или растение, конзолната маса ще осигури прекрасна фокусна точка. (Ако имате по-голямо антре, бюро или бюро могат да направят прекрасна функция.)

Конзолната маса също ви дава още една възможност да съберете различни елементи за усилване на светлината във вашия коридор. Опитайте да окачите огледало над масата на конзолата и да поставите стенни аплици от двете страни на огледалото. Свещите ще изглеждат не само красиви, но ще осигурят страхотно осветление. Свещите трябва да бъдат разположени така, че центровете им да са на нивото на очите.

Като алтернатива, настолна лампа ще добави прекрасна мека, приветлива светлина. Чифт съвпадащи настолни лампи, поставени във всеки край на конзолата, ще добавят баланс и симетрия. Или за по-драматичен ефект, изберете единична сянка с поразителен абажур, като например Orange ikat.

Помислете за останалата част от вашия декор

Ако искате да направите коридора си по-светъл и по-отворен, добра идея е да използвате по-светли цветове. Помислете за бели, кремави или меки пастели. Изборът на отразяваща боя, тапети и аксесоари също може да помогне за озаряване на пространството.

Или ако искате по-смел външен вид, изберете цвят, като градински зелен, син, охра или сив по стените. Използването на цветна облицовка срещу по-неутрален цвят на стената ще добави дълбочина и драматизъм към пространството.

Поставянето на цветен пътека или килим също ще ви помогне да определите пространството и да добавите жизненост.

Подчертайте любимите си произведения на изкуството с акцентно осветление

Коридорът може да бъде чудесно място за окачване на някои любими картини или снимки. Няколко избрани произведения на изкуството могат да добавят характер и интерес и да помогнат да се подчертае пространството.

За по-тесни коридори е най-добре да окачите произведения само от едната страна на стената, за да подчертаете дължината на пространството и да избегнете усещането за затвореност. Можете да направите реална характеристика на вашето произведение на изкуството, като добавите светлина за картина.