Осветление с Настолни и Нощни Лампи

Покажи филтрите

Показване на 1–28 от 246 резултата

Показване на 1–28 от 246 резултата

Време е за настолни и нощни лампи 🙂

Избрахте боята, килима, поставихте тапицерията и открихте перфектните маси – почти сте готови. Но не забравяйте една от ключовите съставки на всяка стая – осветлението. Между прозорците и осветление на тавана (пенделите, полилеите, плафоните) може да се чувствате сякаш имате достатъчно светлина в една стая, но всяка стая се нуждае от Настолни и Нощни Лампи. Защо? Докато пенделите и полилеите могат да бъдат чудесни осветителни тела за кухня и хол, настолните лампи предлагат осветление за задачи като четене и добавят значителна топлина към всяка стая.

Какъв стил нощни лампи ми трябват? Колко висока трябва да бъдат моите настолни лампи?

  • Настолни и или Нощни Лампи за всекидневна може да са по-официални, изработени от порцелан, стъкло или да приличат на стара ваза.
  • Лампите за семейни стаи са по-ежедневни. Те могат да бъдат изработени от керамика, дърво, метал или стъкло. Тъй като тази стая се използва повече, настолните и нощните лампи трябва да съответстват на мебелите.
  • Подобно и на други стаи, Настолните или Нощните Лампи за вашата спалня трябва да следват стила на дизайна на тази конкретна стая.
  • Обикновено лампите в трапезарията се поставят на бюфета. Високите по-тънки лампи с по-малки абажури работят най-добре на бюфети. Ако имате произведения на изкуството или огледало над бюфета си, не искате да пречите на видимата им линия.

Размер на лампата

Правилната височина на Настолни и Нощни Лампи зависи от стаята, височината на масата и използването на светлината. Трябва да балансирате размера на лампата с обзавеждането около нея.

Повечето всекидневни могат да се справят с лампа, която е висока от 65 до 90см. Но вие не искате да се вглеждате в хардуера, казват дизайнери. Правилната височина на настолната лампа обикновено се определя от височината на стола и височината на масата до нея. Настолната лампа трябва да е достатъчно висока, за да може долната част на абажура да достигне нивото на очите на човека, който седи до нея. Това ще осигури най-добрата светлина без отблясъци от крушката.

Настолните и Нощните Лампи трябва да са пропорционални на нощното шкафче и обикновено на 45 до 55см. от горната част на матрака. Същото правило важи и в спалнята – не искате да гледате нагоре в крушката.

Пет съвета за закупуване на лампа

  • Купете Настолни и Нощни Лампи, които съответстват на тона на вашата стая.
  • Абажурът трябва да е на нивото на очите, когато седите.
  • Опитайте се да държите всички Настолни и Нощни Лампи в една и съща стая на една и съща височина.
  • Ако лампата е твърде висока – сложете я на по-малка маса. Ако лампата е твърде ниска – добавете няколко книги под лампата.
  • Не е нужно да съпоставяте лампите от двете страни на дивана – просто се уверете, че са еднакви по височина.

Абажури

Maytoni Z005TL-01BS Настолна Нощна лампа Verre 1xE27 220V IP20

Има толкова много форми и размери на абажурите на лампите, че ако трябва да замените стар абажур или да намерите такъв за нова лампа, не забравяйте да вземете лампата си със себе си при търсенето.

Абажурите за Настолни и Нощни Лампи също се изработват от различни материали – коприна, пергамент, лен, синтетични материали, днес почти всичко е подходящо.