Осветление с Плафони

Покажи филтрите

Показване на 1–28 от 889 резултата

Показване на 1–28 от 889 резултата

Плафони, към които наистина можете да погледнете

Когато отворим входната врата и светнем осветлението, имаме нужда от бърза ориентация. Затова в зали или входни зони монтираме централно осветление с висока мощност, което добавяме към тавана. Наричат се плафони. Плафон за таван не е задължително да е впечатляващ по цвят или дизайн, производителността е основната нужда. Плафоните могат да бъдат квадратни или кръгли, изборът на материал зависи от нашия вкус, важно е да разсейва добре светлината. Затова най-често се произвеждат стъклени или пластмасови плафони. За предпочитане са енергоспестяващите лед плафони. Те имат висока мощност, ниска консумация на енергия и цветова температура като традиционната крушка. Покупната цена на тези лед плафони е по-висока, но се изплаща от сметката ви за ток с течение на времето.

Плафони – те са много важни по две причини:

Плафон за таван е основният източник на осветление в повечето стаи, но също така задава целия тон на вашето пространство. Те осигуряват функционално осветление, така че да виждате какво правите, разбира се, но също така създават подчертани зони, сенки и характер. Всичко това означава, че изборът на правилни плафони е решаваща част от вашия интериорен дизайн и стил на дома.

Всяка стая във вашия дом трябва да бъде осветена правилно, за да можете да изпълнявате дори най-основните задачи: почистване, забавление, релакс, готвене, хранене или дори упражнения. Ето затова се използват плафони, които да осигурят светлина, за да направите всичко това удобно. С димерните превключватели те могат напълно да променят настроението и атмосферата в стаята.

Всяка стая трябва да бъде третирана по различен начин и по различно предназначение. Банята, например, се нуждае от различен плафон за таван в сравнение с всекидневната. Спалнята е различна от трапезарията и вашата кухня се нуждае от различни светлини в сравнение с осветлението за вашия коридор.

При нас ще намерите точните плафони за всяка стая и зона от вашия дом.

Защо плафоните са толкова важни?

Плафоните за таван са много важна част от вашата интериорна украса, защото те задават тона на цялото помещение. Те определят характера за декориране на пространството, оказвайки влияние върху подови и стенни покрития, цветове, материали, тъкани и мебели. Те могат да се използват като основно осветление за стаята или като фоново осветление или, ако сте инсталирали луни или аплици, могат да се използват за подчертаване на елементи – картини или пиано, например.

На практика всички видове плафон за таван е важен, защото може да разпръскват светлината през стаята от най-високата точка в стаята – тавана.

Димируеми ли са плафоните?

Да, ние предлагаме гама от димируеми плафони. Когато намерите перфектният плафон за таван, просто проверете спецификацията на страницата с подробности за продукта, за да се уверите, че може да се димира (ако се съмнявате).

Ако намерите плафон, който харесвате, но не е маркирана като димируем, но е със сменяем светлоизточник, може да да използвате крушка с възможност за димиране – просто попитайте някой от нашите сътрудници. Ако не сте уверени да инсталирате сами димер, винаги се консултирайте с квалифициран електротехник.

Как се монтират плафони?

Всички наши плафони са доста лесни за инсталиране и всеки от тях идва с подробни инструкции стъпка по стъпка. Моля, не забравяйте, че ако имате някакви съмнения относно инсталирането на собствените си осветителни тела, обадете се на квалифициран електротехник, който да го направи вместо вас.

Вградена ли е крушката в плафона?

Някои плафони имат вградено осветление, наричат се ЛЕД Плфони но ще трябва да проверите техническите спецификации на страницата на продукта, за да сте сигурни. Ако в техническите спецификации не е посочен цокъл, тогава светлоизточникът ще бъде вграден и ще има живот между 20,00 и 25,000 часа (повечето LED плафони имат вградени крушки).

Мога ли да използвам плафон в моята баня?

Има много прост начин да разберете дали таванната лампа може да се използва в банята. Всяка наша лампа има IP код в техническите спецификации на страницата на продукта. Ако последната цифра на IP кода е 4 или повече, светлината може да се използва над огледалото в банята. Ако последната цифра е по-висока от 4, плафони могат да се използват над душа.

Най-популярните тела за баня са плафони, особено лед плафоните, при които не е нужно да сменяте никакви крушки. Банята е влажна среда, така че трябва да обърнем специално внимание на безопасността. Всички светлини в банята трябва да бъдат защитени с капак, защитен от пръски. Оборудването на банята с подходящо осветление не е лесно. Нуждаем се от мощен източник на светлина с възможно най-верно предаване на цветовете близо до огледалото, но и по-слаба светлина, за да създадем подходящата атмосфера за къпане, където остра светлина би ни смутила. Ето защо е удобно да се снабдите и с плафони основна лампа за таван, мощна светлина с разсеяна светлина за осветяване на огледалото и евентуално места за осветяване на шкафовете.