Your Cart

АКО НЕ НАМИРАТЕ ПРОДУКТА, КОЙТО ТЪРСИТЕ КЛИКНЕТЕ ТУК

Как да сменя старите градински лампи с LED

Заглавие: Как да сменим старите градински лампи със светодиоди

Въведение:

Уморени ли сте от вашите скучни и остарели градински лампи? Искате ли да пестите енергия и да намалите сметките си за ток? Смяната на вашите стари крушки с нажежаема жичка или халогенни крушки с LED (Light Emitting Diode) светлини е лесен и рентабилен начин за постигане на тези цели. В тази статия ще ви преведем през процеса на подмяна на вашите стари градински лампи с нови, енергийно ефективни LED лампи.

Стъпка 1: Съберете необходимите инструменти и материали:

Преди да започнете да сменяте вашите градински лампи, съберете всички необходими инструменти и материали. Ето списък на това, от което се нуждаете:

1. Нови LED градински светлини (уверете се, че имат правилната мощност и напрежение като вашите съществуващи светлини)
2. Отвертки (плоска и кръстата глава)
3. Машини за отстраняване на кабели
4. Електрическа лента
5. Тестер за напрежение (по избор, но се препоръчва)

Стъпка 2: Изключете захранването:

Намерете прекъсвача или кутията с предпазители, управляващи градинското осветление. Изключете главния превключвател, за да изключите захранването от светлините. Ако не сте сигурни как да направите това, консултирайте се с електротехник.

Стъпка 3: Премахнете старите осветителни тела:

С помощта на плоска отвертка внимателно отстранете винтовете, които държат осветителното тяло на място. Внимавайте да не докосвате никакви метални части на приспособлението, докато боравите с него, тъй като през тях все още може да тече електрически ток. След като винтовете бъдат отстранени, внимателно издърпайте приспособлението от стената.

Стъпка 4: Извадете старата крушка:

Внимателно завъртете и издърпайте старата крушка от фасунгата. Уверете се, че не докосвате никакви метални части на крушката или гнездото, докато правите това.

Стъпка 5: Инсталирайте новата LED крушка:

Поставете основата на новата LED крушка в гнездото, като се уверите, че е поставена здраво. Не затягайте прекалено много крушката, тъй като това може да повреди фасунгата.

Стъпка 6: Прикрепете отново осветителното тяло:

Сменете винтовете, които сте премахнали по-рано, като се уверите, че са здраво затегнати. Използвайте същите отвори за винтове както преди, тъй като LED крушките обикновено имат по-нисък профил от традиционните крушки с нажежаема жичка.

Стъпка 7: Възстановете захранването:

Включете главния прекъсвач на прекъсвача или кутията с предпазители, за да възстановите захранването на градинското осветление. Тествайте всяко осветително тяло, за да сте сигурни, че работи правилно.

Стъпка 8: Изхвърлете старите крушки и осветителни тела отговорно:

Старите крушки с нажежаема жичка и халогенни крушки съдържат опасни материали като живак, които могат да навредят на околната среда, ако не се изхвърлят правилно. Проверете местните разпоредби за управление на отпадъците за подходящи методи за изхвърляне. Можете също така да помислите да дарите старите тела на местна благотворителна организация или магазин за хардуер.

Предимства от преминаването към LED градински лампи:

1. Енергийна ефективност: LED светлините използват до 90% по-малко енергия от традиционните крушки с нажежаема жичка или халогенни крушки, което води до значителни икономии на енергия и намалени сметки за електроенергия.
2. Дълъг живот: LED крушките издържат до 25 пъти по-дълго от крушките с нажежаема жичка или халогенните крушки, което означава, че няма да се налага да ги сменяте толкова често.
3. Издръжливост: LED светлините са устойчиви на удар, вибрации и екстремни температури, което ги прави идеални за употреба на открито.
4. Екологични: LED светлините не съдържат опасни материали като живак, което намалява тяхното въздействие върху околната среда.

Заключение:

Подмяната на вашите стари градински лампи с LED лампи е прост и рентабилен начин да подобрите външния вид на вашето външно пространство, като същевременно спестявате пари от разходи за енергия. Само с няколко основни инструмента и малко време можете сами да завършите този проект. Не забравяйте винаги да изключвате захранването преди да започнете работа и изхвърляйте старите крушки и осветителни тела отговорно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

14 дни за връщане

Или замяна на продукт

Купони за намаление

При регистрация 5% и не само

Изгодни цени

Продукти на супер цени