Количка

Безплатна доставка при поръчка над 200лв.   |

|   АКО НЕ НАМИРАТЕ ПРОДУКТА, КОЙТО ТЪРСИТЕ КЛИКНЕТЕ ТУК

Каква е разликата между висящ монтаж, повърхностен монтаж, монтаж на таван и монтаж на стена?

Каква е разликата между висящ монтаж, повърхностен монтаж, монтаж на таван и монтаж на стена?

Когато пазарувате осветителни тела е важно да разберете различните видове монтажи, които се предлагат за конкретните видове осветление. Монтажът зависи от разположението на осветителното тяло. Докато висящите, стените и таванните монтажи следват една и съща техника на монтаж и могат да бъдат определени като повърхностен, всеки от тях има свои собствени спецификации и приложения.

Повърхностно монтирани светлини

В практиката ни много често срещаме въпроси от рода на “Имате ли лед панели за външен монтаж?”. Всъщност клиентите под външен монтаж разбират предимно осветително тяло, което не е за вграждане, а ние като екип, който се занимава с осветление под “външен монтаж” си разбираме точно това – осветително тяло, което се монтира навън, на двора, на улицата, на фасадата, на дървото т.е. на открито пространство под слънцето и небето.

Много погрешно е твърдението “външен монтаж”, когато става дума за осветителни тела за повърхностно монтиране – например лед плафони за таван. Те не се монтират навън на двора да речем, а се монтират на тавана, т.е. на повърхността на тавана.

Повърхностно монтираното осветително тяло се прикрепва върху плоска повърхност например стена или таван. Повърхностните монтажи, които са монтирани на тавана, се наричат ​​още таванни монтажи.

Някои осветителни тела за повърхностен монтаж в индустриосветление могат да бъдат прикрепени към тавана чрез статично приспособление – вериги или жила. Този тип осветление се предлага във всякакви форми и размери и е идеално за настройки, където има малко пространство между тавана и окачения таван или когато таванът е открит. В тези ситуации вграденото осветление е трудно или почти невъзможно за инсталиране. Тези видове осветителни тела също могат да се монтират с малка промяна на повърхността, върху която са монтирани.

Осветление за таван

Монтажите за таван могат да бъдат разделени на две категории: напълно прилепнал повърхностен монтаж и непълно прилепнал.

  • Напълно прилепналото осветително тяло няма празнина или пространство между самото осветително тяло и тавана.

Пак ще дадем пример с лед плафон за таван

Както може да забележите на снимките много ясно се вижда, как цялото тяло на плафона е напълно прилепнало за тавана.

  • Осветителното тяло, монтирано на тавана, което е непълно прилепнало обаче, има малка междина между осветителното тяло и тавана.

Ще дадем пример с осветително тяло за спалня – висящ плафон:

От снимата ясно се вижда, че основата, която се монтира на тавана е на разстояние от самото осветително тяло.

Непълно прилепналите за тавана осветителни тела, обикновено са сравними с висящи осветителни тела, но не висят толкова надолу, колкото висящите лампи като пенделите и полилеите.

Тези два вида монтажи за таван са идеални за места с ниски тавани, а и не само, тъй като заемат малко място.

Висящи осветителни тела

Монтажите на пенделите и полилеите, които висят от тавана са закачени на някакво устройство, например тръба, метален прът, жило или верига. Тези видове осветителни тела позволяват светлината да бъде насочена право надолу от източника на светлина.

Осветителни тела за стена

Осветителните тела, монтирани на стена, наричани още аплици, са прикрепени към повърхността на стената. Има разнообразие от монтирани на стената осветителни тела в различни форми и конфигурации, за да осветява нагоре, надолу или и в двете посоки или пък, за да разпръснат светлината. Тези видове светлини са често срещани в домакинствата, както на открито, така и на закрито – в трапезарии, дневни, вътрешни дворове, веранди и пътеки до къщата. Те също са често срещани в здравни заведения като лекарски и зъболекарски кабинети.

Независимо дали търсите осветително тяло за търговска или индустриална употреба, GAMALIGHT разполага с голямо разнообразие от осветителни тела.

Други полезни статии:

ЛЕД Плафони за Таван – Стилни

Как трябва да бъде правилното осветление?

Как да си купите полилей

UV-C (ултравиолетови) Дезинфексиращи Бактерицидни Лампи и Здраве

Как да изберем правилната светлина в детската стая?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Безплатна доставка

За поръчки над 200лв.

14 дни за връщане

Или замяна на продукт

Купони за намаление

При регистрация 10%

Изгодни цени

Продукти на супер цени