Количка

Тел: 0888 44 53 92    Тел: 0885 63 88 35

Безплатна доставка при поръчка над 200лв.

GAMALIGHT

За поръчки по тел:

0885 63 88 35

Намерете ни в

Наистина ли LED крушките издържат 10 години?

Наистина ли LED крушките издържат 10 години?

Светодиодите често имат живот от 5, 10, 17 или дори 20 години, отпечатани върху опаковката им. Въпреки че тези числа изглеждат привлекателни за клиентите, те също могат да бъдат подвеждащи. Ето защо препоръчваме на нашите клиенти да направят или да ни помолят да направим персонализирано изчисление. Очакваната продължителност на живота на източника на светлина зависи от това как ще се използва ежедневно.

Как да изчислим живота на светодиода?

Изчисляването на продължителността на живота в години е лесно. Ако предположим, че една LED светлина е включена средно 7 часа на ден в продължение на 365 дни, това ще доведе до 2555 часа годишно. Ако LED светлината има очакван живот от 25 000 работни часа, тя ще издържи 9,7 години!

Светлинната мощност на светодиодите намалява ли с времето?

Едно нещо, което трябва да имате предвид, когато купувате крушка, е разпадането на светлината. Всички източници на светлина страдат от загуба на светлинна мощност през целия си живот. Въпреки това, сред всички опции, светодиодите имат много висока точка на затихване на светлинната мощност, наречена L70. След достигане на номиналния си живот, светлинната мощност намалява бавно, вместо да претърпи внезапна повреда.

Всички светодиоди на нашия уебсайт са проектирани да запазят светлинна мощност от поне 70% от оригиналната яркост в края на номиналния им живот. Това е още една причина светодиодите бързо да се превръщат в най-популярната осветителна технология.

5 неща, които можете да направите, за да удължите живота на вашата крушка

Очакваната продължителност на LED крушките може лесно да бъде удължена с няколко предпазни мерки:

  1. Светодиодите са чувствителни към топлина. Излагането на интензивна топлина или студ може драстично да намали продължителността на живота. Всъщност условията на околната среда като влажността на въздуха (която трябва да е под 80%) или температурата на околната среда (която трябва да бъде между -20°C и 30°) играят ключова роля не само за живота на продукта, но и за неговата гаранционно покритие също.
  2. Използвайте същата технология за осветление в рамките на едно и също устройство. Вече е широко известно, че крушките с нажежаема жичка и халогенните крушки генерират огромно количество топлина, докато произвеждат светлина. Поради тази причина светодиодите не трябва да се използват близо до тези източници на светлина или в рамките на едно и също затворено устройство. В този случай е по-добре да се придържате към същата технология за осветление или да превключите всичко на LED.
  3. Изключете светлините, когато не са необходими. Оставянето на светлини включени, когато не са необходими, ще доведе до по-високи разходи за енергия и по-кратък живот. Използването на сензор за включване и изключване на осветлението е лесен начин да направите това автоматично.
  4. Проверете източника на захранване. Използването на несъвместими мощности или напрежение ще повреди веригите по-рано. Ако например вашето тяло генерира 50 вата и инсталирате крушка от 12 W, това ще претовари крушката и ще я повреди.
  5. Уверете се, че LED крушките отговарят на вашите нужди. В зависимост от приложението, може да искате да използвате конкретна крушка. Някои светодиоди са проектирани да издържат на чести цикли на превключване (осветление за домове, зали или коридори), докато други са предназначени за по-продължителна употреба (осветление за бизнес).
Безплатна доставка

За поръчки над 200лв.

14 дни за връщане

Или замяна на продукт

Купони за намаление

При регистрация 10%

Изгодни цени

Продукти на супер цени