Your Cart

АКО НЕ НАМИРАТЕ ПРОДУКТА, КОЙТО ТЪРСИТЕ КЛИКНЕТЕ ТУК

Съчетаване на природна и изкуствена светлина с LED осветление в офиса

Дизайнерите често говорят за създаване на „осветителна атмосфера“, която поддържа визуалните ни задачи и подобрява нашето благосъстояние. Това означава да вземете предвид както количеството светлина, така и нейното качество, включително нейната цветова температура. В офиса тези фактори могат да повлияят на производителността, креативността и дори здравето.

Когато проектирате схема за осветление за вашето работно пространство, важно е да обмислите как искате да комбинирате естествената и изкуствената светлина. Ето няколко съвета за постигане на идеалния баланс:

1. Използвайте дневната светлина отговорно: Когато е възможно, използвайте естествена светлина през деня. То е енергизиращо и може да помогне за регулиране на нашите циркадни ритми. Имайте предвид обаче, че пряката слънчева светлина може да причини отблясъци и натрупване на топлина. Използвайте прозрачни завеси или регулируеми прозорци, за да контролирате количеството светлина, навлизащо във вашето пространство.

2. Балансирайте хладни и топли източници на светлина: Комбинирайте по-студена дневна светлина с по-топли източници на изкуствена светлина като светодиоди през нощта. Това ще създаде по-удобна осветителна среда, която имитира естествения 24-часов цикъл.

3. Регулирайте цветовата температура: Както споменахме по-рано, идеалната цветова температура за офис осветление е между 3000K и 6500K. Можете да постигнете това, като комбинирате различни видове светлини или използвате един източник на светлина с регулируеми настройки.

4. Помислете за размера на източника на светлина: По-големите източници на светлина (като прозорец) излъчват по-широки лъчи светлина. По-малките източници (като настолна лампа) произвеждат по-тесни лъчи. За да увеличите максимално ползите както от естествената, така и от изкуствената светлина, разположете по-големите източници близо до периметъра на вашата стая и по-малките по-близо до вашата работна станция.

5. Обърнете внимание на разпределението на светлината: Уверете се, че светлината е разпределена равномерно върху повърхността, върху която работите. Ако е необходимо, използвайте отразяващи повърхности или дифузори за пренасочване на светлинните лъчи.

6. Използвайте осветление за задачи за фокусирани дейности: За задачи, изискващи висока прецизност, като писане или графичен дизайн, използвайте отделен източник на светлина, предназначен за тази конкретна дейност. Това ще ви позволи да регулирате ъгъла и интензитета на светлината, без да засягате цялостното околно осветление.

Като следвате тези насоки, можете да създадете оптимална осветителна среда, която поддържа ежедневните ви задачи и подобрява вашето благосъстояние.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

14 дни за връщане

Или замяна на продукт

Купони за намаление

При регистрация 5% и не само

Изгодни цени

Продукти на супер цени