Your Cart

АКО НЕ НАМИРАТЕ ПРОДУКТА, КОЙТО ТЪРСИТЕ КЛИКНЕТЕ ТУК

Съчетаване на осветление за кухня с функционалната зона и обзавеждането

Заглавие: Съчетаване на осветлението на кухнята с функционалната зона и обзавеждането

Въведение

Кухнята е една от най-важните зони във всеки дом, тъй като тя служи като сърцето на домакинството. Това е мястото, където готвим, ядем, общуваме и често работим. При толкова много дейности, които се провеждат, от съществено значение е да имате подходящо осветление, което не само подобрява цялостната атмосфера, но също така се грижи за всяка конкретна задача. В тази статия ще обсъдим как да съчетаете осветлението на вашата кухня с нейните функционални зони и мебелите.

Функционални зони в кухнята

1. Зона за подготовка и готвене: Това е основното работно пространство в кухнята, където прекарвате по-голямата част от времето си, докато приготвяте храна. В идеалния случай трябва да имате ярки, енергийно ефективни LED светлини над плотовете, за да осигурите достатъчно осветление за кълцане, рязане и готвене. Стремете се към 50-75 лумена на квадратен фут (lm/ft²).

2. Зона за хранене и общуване: Масата за хранене или островът е неразделна част от кухнята и също се нуждае от подходящо осветление. Инсталирайте висящи лампи или кутии за вграждане с мека, топла бяла светлина (2700K-3000K), за да създадете уютна атмосфера по време на хранене. Можете също така да помислите за добавяне на димери, за да регулирате интензитета на светлината според вашите предпочитания.

3. Зона за съхранение и килер: Подходящото осветление в тази зона ви помага бързо и лесно да намерите това, от което се нуждаете. Използвайте осветителни тела под шкафа със специфични за задачата LED ленти, за да подчертаете съдържанието на шкафовете и чекмеджетата. Изберете студена бяла (4000K) или дневна светлина (5000K) цветови температури за по-добра видимост.

4. Зона за почистване и миене: Мивката и печката са зони с голям трафик, които изискват ярко осветление. Инсталирайте LED шайби или лентови светлини под горните шкафове, за да осигурите достатъчно осветление. Тези светлини са енергийно ефективни и дълготрайни, което ги прави идеални за тази цел.

Интегриране на мебели

Сега, след като разгледахме функционалните зони в кухнята, нека поговорим за интегрирането на осветлението с мебелите. Ето няколко съвета:

1. Помислете за височината на вашите плотове, когато избирате горно осветление. Насочете се към 60 инча (152 см) над централната линия на плота, за да осигурите равномерно осветление.

2. За острови и полуострови използвайте множество източници на осветление, за да избегнете резките сенки. Комбинирайте висящи светлини, осветителни тела под шкафа и работно осветление, за да постигнете желания ефект.

3. Когато избирате пендели, вземете предвид техния размер и мащаб. Изберете висулки, които допълват размера на пространството и стила на стаята.

4. Ако имате високи шкафове, инсталирайте стенни аплици или насочени нагоре LED ленти, за да добавите околна светлина, без да жертвате място за съхранение.

5. Не забравяйте за декоративното осветление! Добавете акцентни светлини зад стъклария, произведения на изкуството или растения, за да създадете визуален интерес и да разчупите монотонността на пространството.

В заключение, съчетаването на осветлението за вашата кухня с нейните функционални зони и мебелите изисква внимателно планиране и обмисляне. Като следвате тези съвети, можете да създадете добре осветено, красиво и функционално пространство, което отговаря на всички ваши нужди.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

14 дни за връщане

Или замяна на продукт

Купони за намаление

При регистрация 5% и не само

Изгодни цени

Продукти на супер цени