Your Cart

АКО НЕ НАМИРАТЕ ПРОДУКТА, КОЙТО ТЪРСИТЕ КЛИКНЕТЕ ТУК

Осветление на кръстовища и кръгови двойки с LED светлини

Заглавие: Осветяване на кръстовища и кръгови кръстовища с LED светлини: Бъдещето на пътната безопасност

Въведение:

С напредването на технологиите се развива и способността ни да подобряваме пътната безопасност. Един такъв напредък е използването на светлини с диоди (LED) в уличното осветление. LED светлините стават все по-популярни поради своята енергийна ефективност, издръжливост и рентабилност в сравнение с традиционните крушки с нажежаема жичка. Ползите от тях обаче се простират отвъд спестяването на пари от сметки за електроенергия. В тази статия ще проучим как LED светлините могат да подобрят безопасността на кръстовището и кръговото движение.

Предимства от използването на LED светлини на кръстовища и кръгови движения:

1. Подобрена видимост: LED светлините произвеждат по-ярка, по-бяла светлина, която осигурява по-добра видимост както през деня, така и през нощта. Тази повишена видимост помага на шофьорите да виждат по-ясно пешеходци, велосипедисти и други превозни средства, намалявайки риска от инциденти, причинени от лоша видимост.

2. По-бързо време за реакция: Високият индекс на цветопредаване (CRI) на LED светлините означава, че те точно възпроизвеждат цветовете, което улеснява водачите да различават обектите и да реагират бързо на променящите се условия. Това е особено важно, когато шофирате през кръстовища или навигирате в кръгови кръстовища, където трябва да се вземат бързи решения.

3. Намален отблясък: За разлика от традиционните халогенни или натриеви светлини с високо налягане, LED светлините излъчват много малко отблясъци. Това е така, защото те имат по-малък източник на светлина и светлината е насочена надолу, намалявайки количеството светлина, което се отразява от повърхности като сняг или вода. По-малкото отблясъци води до подобрена видимост и намалено напрежение на очите на водачите, което може да доведе до по-малко инциденти.

4. Енергийна ефективност: LED светлините консумират до 80% по-малко енергия от традиционните крушки с нажежаема жичка, което води до значителни икономии на енергия за общините. Тези спестявания могат да се използват за финансиране на други инициативи за пътна безопасност или да се инвестират обратно в общността. Освен това, тъй като LED светлините издържат много по-дълго от традиционните крушки, разходите за поддръжка също са намалени.

5. По-дълъг живот: Със среден живот от 50 000 часа или повече, LED светлините издържат до 25 пъти по-дълго от традиционните крушки с нажежаема жичка. Това означава, че има по-малко време за престой за ремонти и подмяна, което води до постоянно осветление през деня и нощта.

6. Издръжливост: LED светлините са устойчиви на удар, вибрации и екстремни температури, което ги прави идеални за употреба на открито. Те също така са устойчиви на щети от насекоми и животни, което допълнително намалява разходите за поддръжка.

7. Екологични: LED светлините не съдържат живак или други вредни химикали, което ги прави по-безопасни за околната среда. Те също така произвеждат по-малко топлина от традиционните крушки, намалявайки риска от горски пожари и допринасяйки за по-хладна градска среда.

Казуси от практиката:

Пресичане на Бродуей и Западен булевард във Ванкувър, Канада:

През 2015 г. град Ванкувър замени традиционните натриеви светлини с високо налягане на кръстовището на Бродуей и Западния булевард с LED светлини. Новите светлини са предназначени да подобрят видимостта и да намалят отблясъците, особено за пешеходци и велосипедисти. След инсталирането градът отчете 43% намаление на сблъсъците на кръстовището, със съответно намаляване на тежестта на нараняванията.

Кръгово движение в Кери, Северна Каролина:

Град Кери, Северна Каролина, инсталира LED светлини в своето кръгово кръстовище като част от пилотна програма през 2019 г. Целта беше да се подобри видимостта и да се намали консумацията на енергия. Резултатите бяха впечатляващи – LED светлините използваха само 40% от енергията, консумирана от предишните натриеви лампи с високо налягане, като същевременно осигуряваха по-ярка и по-бяла светлина. Освен това новите светлини имаха по-дълъг живот и изискваха по-малко поддръжка.

Заключение:

LED светлините предлагат многобройни предимства за безопасността на кръстовища и кръгови движения, включително подобрена видимост, по-бързо време за реакция, намалени отблясъци, енергийна ефективност, издръжливост и екологичност. Тъй като градовете продължават да надграждат своята инфраструктура за улично осветление, от съществено значение е да се вземат предвид предимствата на LED светлините за повишаване на пътната безопасност. Като инвестират в LED светлини, общностите могат да създадат по-безопасни пътища за всички потребители, да намалят задръстванията и да спестят пари в дългосрочен план.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

14 дни за връщане

Или замяна на продукт

Купони за намаление

При регистрация 5% и не само

Изгодни цени

Продукти на супер цени