Your Cart

АКО НЕ НАМИРАТЕ ПРОДУКТА, КОЙТО ТЪРСИТЕ КЛИКНЕТЕ ТУК

LED осветление за енергоспестяващ и уютен коридор

“`

LED осветление за енергоспестяващ и уютен коридор

Искате ли да подобрите осветлението на дома си, като същевременно спестите разходи за енергия? Не търсете повече от LED осветление! Той не само е по-енергийно ефективен, но също така може да създаде топла и приветлива атмосфера във всяко пространство, включително вашия коридор. В тази статия ще обсъдим защо трябва да обмислите преминаването към LED светлини и как да изберете правилните за вашите нужди.

Защо да изберете LED осветление за вашия коридор?

 • Енергийна ефективност: LED светлините използват до 80% по-малко енергия от традиционните крушки с нажежаема жичка, което означава значителни спестявания от сметката ви за електричество. Те също имат по-дълъг живот, издържат до 25 пъти по-дълго от крушките с нажежаема жичка, така че няма да е необходимо да ги сменяте толкова често.
 • Издръжливост: LED светлините са създадени да издържат, като някои модели са оценени да издържат на вибрации, удари и екстремни температури. Това ги прави идеални за зони с голям трафик, като коридори, където светлините има вероятност да бъдат удряни или блъскани често.
 • Персонализирана цветова температура: За разлика от традиционните флуоресцентни крушки или крушки с нажежаема жичка, LED светлините се предлагат в различни цветови температури, което ви позволява да регулирате атмосферата на вашия коридор според вашите предпочитания. Топлото бяло (2700K-3000K) създава уютна и приветлива атмосфера, докато студеното бяло (4000K-6500K) осигурява по-ярко и енергизиращо усещане.
 • Незабавно включване/изключване: LED светлините се включват незабавно, без никакво забавяне или жужене, свързано с флуоресцентни крушки. Това ги прави идеални за зони, където се нуждаете от бърз и лесен достъп до светлина, като коридори и стълбищни клетки.
 • Екологични: LED светлините не съдържат живак, олово или други вредни химикали, открити в традиционните крушки с нажежаема жичка и флуоресцентни крушки. Това означава, че те са по-безопасни както за хората, така и за околната среда, ако се изхвърлят правилно.

Как да изберете правилните LED осветителни тела за вашия коридор

Сега, след като знаете предимствата на LED осветлението, ето някои фактори, които трябва да имате предвид, когато избирате правилните светлини за вашия коридор:

 • Луменен поток: Измерен в лумени, това се отнася до количеството светлина, излъчвано от крушката. По-високата мощност на лумена ще осигури по-ярка светлина, докато по-ниската мощност на лумена ще произведе по-мека светлина. За да определите броя на лумените, необходими за вашия коридор, измерете дължината и ширината на площта и умножете тези числа заедно. След това разделете общия квадратен метър на желаното ниво на яркост (измерено във фут-свещи). Накрая добавете 50-100 лумена на човек, който редовно ще използва пространството, за да отчетете употребата и активността през деня.
 • Цветова температура: Както споменахме по-рано, LED светлините се предлагат в различни цветови температури. Изберете топло бяло (2700K-3000K) за по-уютна и спокойна атмосфера или студено бяло (4000K-6500K) за по-ярко и енергизиращо усещане. Имайте предвид, че по-студените цветови температури (4000 K и повече) може да са по-подходящи за осветление при задачи, като четене или нанасяне на грим.
 • Ъгъл на лъча: Ъгълът на лъча се отнася до ъгъла, под който се разпръсква светлината. По-широкият ъгъл на лъча ще осигури по-равномерно разпределение на светлината, докато по-тесният ъгъл на лъча ще фокусира светлината в една посока. За общо околно осветление изберете по-широк ъгъл на лъча (30° или повече), докато за работно осветление изберете по-тесен ъгъл на лъч (15° или по-малко).
 • Възможности за димиране: Ако искате да контролирате яркостта на вашите LED светлини, потърсете опции за димиране. Някои LED светлини са съвместими със стандартни димерни превключватели, докато други изискват специализирани димери, предназначени за LED крушки. Уверете се, че сте проверили съвместимостта, преди да купите.
 • Размер и форма: Помислете за размера и формата на телата и крушките, които планирате да инсталирате. LED крушките се предлагат в различни форми, включително A-линия, глобус и свещник. Изберете крушка, която пасва на наличните ви тела и допълва стила на вашия коридор.
 • Сертификати и гаранции: Потърсете LED светлини, които носят сертификати от реномирани организации, като Energy Star, DLC и ETL. Тези сертификати гарантират, че продуктите отговарят на определени стандарти за енергийна ефективност, производителност и безопасност. Освен това проверете гаранцията на производителя, за да сте сигурни, че сте защитени срещу дефекти и неизправности.

Ръководство стъпка по стъпка за инсталиране на LED осветителни тела във вашия коридор

 1. Изключете захранването на прекъсвача или кутията с предпазители, преди да започнете инсталацията. Използвайте тестер за напрежение, за да се уверите, че няма захранване в окабеляването.
 2. Премахнете съществуващите крушки и проверете осветителните тела за повреди. Почистете всякаква мръсотия или отломки от арматурата и ги подгответе за нови крушки.
 3. Инсталирайте новите LED крушки, като ги завиете здраво в осветителните тела, докато застанат стабилно. Не затягайте прекалено, тъй като това може да повреди крушката или приспособлението.
 4. Включете отново захранването на прекъсвача или кутията с предпазители и тествайте новите светлини. Регулирайте позицията на крушките, ако е необходимо, за да постигнете желаното разпределение на светлината.
 5. Насладете се на вашето ново енергийно ефективно и стилно LED осветление във вашия коридор!

С енергийно-ефективния си дизайн, издръжливост, персонализирана цветова температура и функция за незабавно включване/изключване, LED светлините са перфектният избор за надграждане на осветлението на вашия коридор. Като вземете предвид фактори като светлинен поток, цветна температура, ъгъл на лъча и възможности за затъмняване, можете да намерите перфектните LED светлини за вашите нужди. И с малко усилия можете лесно да ги инсталирате сами за безпроблемно и рентабилно решение.

И така, какво чакате? Надстройте осветлението на вашия коридор днес и започнете да се наслаждавате на предимствата на LED технологията!


“`

Моля, имайте предвид, че това е само примерна публикация и може да се наложи да я промените според вашите специфични изисквания и предпочитания.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

14 дни за връщане

Или замяна на продукт

Купони за намаление

При регистрация 5% и не само

Изгодни цени

Продукти на супер цени