Your Cart

АКО НЕ НАМИРАТЕ ПРОДУКТА, КОЙТО ТЪРСИТЕ КЛИКНЕТЕ ТУК

Избор на функционално осветление за банята

Заглавие: Избор на функционално осветление за баня

Въведение

Когато става въпрос за проектиране или обновяване на вашата баня, изборът на правилното осветление може да направи всичко различно. Не само създава настроение и атмосфера, но също така служи за практически цели като подстригване, бръснене и нанасяне на грим. В тази статия ще обсъдим някои ключови фактори, които трябва да имате предвид при избора на осветителни тела за баня и ще предоставим съвети как да създадете добре осветено и функционално пространство.

Фактори, които трябва да имате предвид

1. Осветление за задачи: Този тип осветление е от съществено значение за извършване на ежедневни задачи като миене на зъби, бръснене и поставяне на грим. Тя трябва да е ярка (около 700-800 лумена) и насочена към определени области, където се извършват тези дейности. Горните светлини, огледалата с вградено осветление и стенните аплици са популярен избор за осветление за задачи.

2. Околно осветление: Това меко общо осветление създава топла и приветлива атмосфера в банята. Помага за балансиране на цялостния вид и усещане на пространството, като същевременно осигурява достатъчно видимост за придвижване. Стенните аплици, вграденото осветление и осветлението под шкафа са идеални за околно осветление.

3. Акцентиращо осветление: Този тип осветление подчертава определени елементи в банята, като произведения на изкуството, растения или архитектурни детайли. Той добавя визуален интерес и дълбочина към пространството, без да е прекалено груб или крещящ. Акцентното осветление може да бъде постигнато чрез използване на осветление за писти, прожектори или декоративни тела.

4. Естествена светлина: Ако е възможно, включете естествена светлина в дизайна на вашата баня, като инсталирате големи прозорци или капандури. Естествената светлина не само спестява енергия, но също така има положително въздействие върху нашето психично здраве и благополучие. За да увеличите максимално предимствата на естествената светлина, обмислете използването на прозрачни завеси или щори, които ви позволяват да контролирате количеството слънчева светлина, навлизащо в стаята.

5. Енергийна ефективност: Когато пазарувате нови осветителни тела, потърсете тези, които са сертифицирани по ENERGY STAR. Тези продукти отговарят на строги указания за енергийна ефективност и могат да помогнат за намаляване на сметките ви за комунални услуги с течение на времето. LED крушките са отличен избор за бани поради дългия си живот, издръжливост и енергийна ефективност.

Съвети за създаване на добре осветена баня

1. Използвайте комбинация от различни видове осветление: Балансираната комбинация от работно, околно и акцентно осветление ще създаде функционално и визуално привлекателно пространство.

2. Инсталирайте димери: Димируемото осветление ви позволява да регулирате нивото на яркост според вашите нужди, независимо дали искате ярка, енергизираща среда или по-спокойна обстановка.

3. Поставете тоалетните светлини стратегически: Разположете тоалетните светлини така, че да осветяват двете страни на огледалото, създавайки равномерно осветление за оформяне и нанасяне на грим.

4. Помислете за височината на вашите осветителни тела: Монтирайте горно осветление на поне 6 фута над пода, за да избегнете отблясъците и да осигурите правилно разпределение на светлината. За осветление на задачи, позиционирайте тела между 24 и 36 инча над плота.

5. Координирайте покритията и стиловете: Изберете осветителни тела, които допълват цялостния стил и цветова схема на вашата баня.

В заключение, изборът на правилното осветление за вашата баня е от решаващо значение за създаването на функционално и приятно пространство. Като вземете предвид фактори като работно осветление, околно осветление, акцентно осветление, енергийна ефективност и естествена светлина, можете да постигнете добре осветена и красива баня, която отговаря на всички ваши нужди.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

14 дни за връщане

Или замяна на продукт

Купони за намаление

При регистрация 5% и не само

Изгодни цени

Продукти на супер цени