Your Cart

АКО НЕ НАМИРАТЕ ПРОДУКТА, КОЙТО ТЪРСИТЕ КЛИКНЕТЕ ТУК

Дизайн и стил с осветление за външна тераса

Проектирайте и стилизирайте вашето външно жилищно пространство с външно осветление на вътрешния двор

Търсите ли да създадете привлекателна и функционална външна всекидневна зона? Един от ключовите елементи за постигането на тази цел е правилното осветление. Външното осветление на вътрешния двор не само подобрява цялостния външен вид на вашето външно пространство, но също така осигурява основно осветление за забавление, готвене и наслаждаване на открито след свечеряване. В тази статия ще разгледаме някои дизайнерски идеи и съвети как да изберете правилните външни осветителни тела за вашия дом.

1. Определете вашите цели за осветление
Преди да започнете да пазарувате външни осветителни тела за вътрешен двор, важно е да определите какво искате да постигнете с вашето осветление. Искате ли да подчертаете конкретни характеристики като растения, произведения на изкуството или архитектурни детайли? Или просто имате нужда от общо осветление за цялата ви външна жилищна площ? Познаването на целите ви ще ви помогне да стесните възможностите си и да изберете подходящите мачове.

2. Изберете правилните тела
Налични са няколко вида външни осветителни тела за вътрешни дворове, включително стенни стойки, висящи фенери, осветителни тела на нишки и осветителни тела за пътеки. Помислете за размера и формата на вашето външно пространство, както и за стила на вашия дом, когато избирате тела. Например, ако имате голям покрит вътрешен двор, може да искате да използвате комбинация от висящи лампи и аплици, за да осигурите както околно, така и работно осветление. От друга страна, ако разполагате с по-малко, по-интимно пространство, помислете дали да не използвате единичен елемент, като голям полилей.

3. Играйте с текстура и материали
Външните осветителни тела за вътрешни дворове се предлагат от различни материали, включително метал, стъкло и устойчива на атмосферни влияния пластмаса. Изберете материали, които допълват стила на вашия дом и се съчетават безпроблемно със съществуващото ви външно обзавеждане. Освен това помислете за включване на различни текстури в дизайна на осветлението чрез смесване на метални покрития или комбиниране на гладки повърхности с рустикални.

4. Създайте единен външен вид
За да осигурите сплотен и хармоничен външен вид във вашата външна жилищна площ, опитайте се да се придържате към една всеобхватна тема, когато избирате вашите осветителни тела. Това може да се постигне чрез избор на светлини с подобни форми, цветове или материали. Като алтернатива можете да създадете контрастен ефект чрез смесване и съчетаване на различни стилове и дизайни. Просто се уверете, че цялостният външен вид е преднамерен и визуално привлекателен.

5. Не забравяйте за околното осветление
Околното осветление е от съществено значение за създаването на спокойна и привлекателна атмосфера във вашето външно жилищно пространство. Използвайте слабо, меко осветление, за да осветите пътеки, места за сядане и зони за хранене. Този тип осветление помага да се създаде настроение и създава топла, приветлива среда.

6. Добавете осветление за задачи, където е необходимо
В допълнение към околното осветление е важно да включите осветление за задачи, където е необходимо. Това може да включва инсталиране на осветление под шкафа във вашата външна кухня, добавяне на прожектори за подчертаване на произведения на изкуството или архитектурни елементи или използване на насочено осветление за осветяване на кътчета за четене или зони за разговор.

7. Помислете за енергийната ефективност
И накрая, не забравяйте за енергийната ефективност, когато избирате външни осветителни тела за вътрешен двор. Потърсете LED крушки, които предлагат значителни спестявания на енергия и разходи за поддръжка в сравнение с традиционните крушки с нажежаема жичка. Освен това, много модерни външни осветителни тела са проектирани да бъдат енергийно ефективни, така че не забравяйте да проверите етикета, преди да направите покупката си.

Като следвате тези прости съвети за проектиране и вземете под внимание вашите цели за осветление, можете да създадете външно жилищно пространство, което е едновременно красиво и функционално. С правилната комбинация от околно и работно осветление вашият външен двор ще се превърне в продължение на вашите вътрешни жилищни пространства, позволявайки ви да се наслаждавате на красотата на природата през цялата година.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

14 дни за връщане

Или замяна на продукт

Купони за намаление

При регистрация 5% и не само

Изгодни цени

Продукти на супер цени