Your Cart

АКО НЕ НАМИРАТЕ ПРОДУКТА, КОЙТО ТЪРСИТЕ КЛИКНЕТЕ ТУК

Дизайн и стил с осветление за съвременна кухня

Дизайн и стил с осветление за съвременна кухня

Сърцето на всеки дом е кухнята и там се създават и споделят спомени. Добре проектираната кухня не само изглежда страхотно, но и функционира ефективно, което прави времето, прекарано там, по-приятно. Един основен аспект на съвременния кухненски дизайн е включването на правилното осветление за създаване на функционално и визуално привлекателно пространство.

Ето няколко съвета как да проектирате и стилизирате вашата съвременна кухня с осветление:

1. Определете работни зони: Започнете с идентифициране на различните зони във вашата кухня, където се изпълняват задачи, като подготовка, готвене, хранене и почистване. Всяка зона изисква специфично осветление, за да се осигури подходяща видимост и да се избегнат отблясъците.

2. Околно осветление: Околното осветление осигурява цялостно осветление на цялата кухня, създавайки мека, топла атмосфера. Този тип осветление може да се постигне чрез вградени или висящи лампи, монтирани над нивото на очите. Светодиодните ленти под шкафове и рафтове също могат да допринесат за околното осветление, като в същото време осигуряват осветление за задачи.

3. Осветление за задачи: Осветлението за задачи се фокусира върху конкретни зони, където се изпълняват задачи, като например над плотове, острови и мивки. Осветителните тела под шкафа, светлините с шайба и насочените прожектори са идеални за тази цел. Изберете светлини с регулируеми глави или димери, за да персонализирате интензитета според вашите нужди.

4. Акцентиращо осветление: Акцентиращото осветление подчертава определени елементи във вашата кухня, като произведения на изкуството, декоративни елементи и уреди. Пенделите, осветителните тела и аплиците са идеални за добавяне на акцентно осветление. Можете също да използвате LED лентови светлини зад стъклени предни шкафове и отворени рафтове, за да покажете съдове и други предмети.

5. Естествена светлина: Увеличаването на естествената светлина във вашата кухня е от решаващо значение за създаването на ефирно и просторно усещане. Инсталирането на големи прозорци и капандури позволява на слънчевата светлина да наводни стаята през деня. Ако инсталирането на нови прозорци не е възможно, помислете за замяна на съществуващите с енергийно ефективни модели, които пропускат повече светлина.

6. Цветова температура: Цветовата температура на вашето осветление влияе върху цялостното настроение и атмосферата на вашата кухня. Топлото бяло (2700K-3000K) създава уютна и приветлива атмосфера, докато студеното бяло (3500K-4000K) е идеално за подобряване на контраста и за по-живи цветове.

7. Енергийна ефективност: Инвестирането в енергийно ефективно осветление не само ви спестява пари от сметката ви за електричество, но също така намалява вашия въглероден отпечатък. LED крушките са най-ефективният вариант, издържат до 25 пъти по-дълго от крушките с нажежаема жичка и използват до 80% по-малко енергия.

Като следвате тези съвети, можете да проектирате и стилизирате своята съвременна кухня с осветление, което не само подобрява нейната функционалност, но също така създава красиво и привлекателно пространство за вас и вашето семейство, където да се събирате и да се наслаждавате.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

14 дни за връщане

Или замяна на продукт

Купони за намаление

При регистрация 5% и не само

Изгодни цени

Продукти на супер цени