Your Cart

АКО НЕ НАМИРАТЕ ПРОДУКТА, КОЙТО ТЪРСИТЕ КЛИКНЕТЕ ТУК

8 неща, които трябва да имате предвид при осветлението на кухнята

8 неща, които трябва да имате предвид при осветлението на кухнята

8 неща, които трябва да имате предвид при осветлението на кухнята

Осветлението в кухнята, за разлика от декорацията, е важно по отношение на ясното виждане на цветовете и опасните предмети. При избора на осветителни продукти за кухнята първо трябва да се търси функцията и след това хармонията с околната среда.

Липсата на острите ножове на кухненски робот или ножовете за кълцане в полумрачена среда също води до опасни последици. Поради тази причина целта на използването на осветление в кухни е преди декорацията поради проблеми като навици.

В кухнята има зони, които изискват интензивно осветление, като плотове и маси за хранене. Всъщност в модерните и големи островни кухни възможностите за осветление са увеличени и всеки ъгъл е осигурен със светлина, така че да няма мъртви точки. Декоративното осветление в кухнята обикновено може да се види във вътрешното осветление на шкафове със стъклени врати и аплици.

8 неща, които трябва да имате предвид при избора на осветителен продукт и лампа за кухнята…

1-Проверете електрическата инсталация

Кухнята е място, където се използват електрически уреди и има важни електрически уреди като фурни и хладилници. Проверката на електрическата инсталация от техник преди свързването на осветителните продукти ще предотврати опасности. Неправилното свързване по време на монтажа на осветителни продукти като полилеи и пендели може да причини късо съединение, в този случай електрическите устройства в кухнята и други части на къщата може да се повредят. Приоритетът е да се осигури безотказна електрическа работа.

2-Спестете от осветление

Ако спестявате разходи, свързани с вашия дом и особено вашата кухня, можете да спестите и от електричество благодарение на осветителните продукти. Можете да разгледате различни опции за мощност и цвят с енергоспестяващи LED крушки, които спестяват 85% енергия в сравнение с конвенционалните крушки.

Можете да преминете към енергоспестяващи светодиоди с дълъг експлоатационен живот във всяка ситуация, когато се използват конвенционални крушки.

3-Направеният избор да е „здравословен“

Кухнята е много топло място с използване на готварска печка, фурна, съдомиялна и електрически кухненски уреди. Особено в малките кухни тази ситуация може да стане непоносима. Когато традиционните крушки са оставени включени за дълго време, те се нагряват и причиняват нагряване на околната среда. Нагрятите крушки могат да причинят промени в цвета на мебелите и могат да бъдат повлияни от пара. Освен това в кухни с интензивно осветление тези светлини изморяват очите и застрашават здравето.

Въпреки това, тъй като се използват енергоспестяващи LED крушки, те не се нагряват и повърхностите на крушките не се влияят от вода. Една от причините LED лампите да са предпочитани за осветление за четене в среди като офиси и училища е, че не уморяват очите. Поради тази причина, докато приготвяте ястията си педантично, очите ви няма да се уморят от светлината, излъчвана от LED лампите.

4-Принципно осветлението трябва да е бяло

Общото осветление в кухнята трябва да е бяло за яснота. В кухнята, освен задачи като кълцане, смесване, четене на рецептата, ядене и проверка на приготвената във фурната храна са ситуации, които изискват ясна светлина. Използването на слаба светлина, светлина с различен цвят или недостатъчна светлина ограничава всичко това. Особено след като се работи с режещи инструменти, кухнята не трябва да е тъмна и трябва да е достатъчно осветена.

Приложения като различен цвят на светлината могат да създадат илюзии в кухнята. Храните, които се очаква да бъдат пържени във фурната, може да изглеждат пържени в жълти и червени светлини, дори ако все още не са сготвени.

5-Спотове над Кухненския плот

Колкото и ясно да е общото осветление на кухнята, светлината ви ще намалее малко, когато се върнете до плота. В този случай спот осветлението в кухнята без рецепта са повече от възстановяване на светлината, която сте загубили. Това приложение, което е готово в някои кухни, понякога може да бъде инсталирано от собствениците на жилища, когато е необходимо.

В точковото приложение, което може лесно да се монтира върху подовете на кухненските шкафове, енергоспестяващите LED крушки могат да бъдат прикрепени към точковите контакти и може да се създаде здравословна работна среда.

6-Ефектът от избора на тюл и сенник

Тъмните цветове не трябва да се предпочитат при избора на тюл и завеси в кухните. Няма значение дали е голяма или малка кухня, изборът на светъл тюл и сенник прави кухнята да изглежда по-светла и по-просторна. Ако кухнята е близо до печката, тогава ще бъде по-безопасно да използвате ролетни щори вместо тюл и сенници.

Най-добрият избор за кухни ще бъде използването на енергоспестяващи LED крушки, които излъчват студена цветна светлина със светъл тюл.

7-Материалът на осветителните продукти

Натрупването на пара, масло и прах в кухните е трудна ситуация за почистване. Поради тази причина трябва да се използват лесни за почистване осветителни продукти като плоско стъкло вместо вдлъбнати, каменни или покрити с плат полилеи. Трябва да изберете устойчиви на топлина и влага неръждаеми осветителни продукти.

8-Използват ли се аплици и подови лампи в кухни?

Аплиците могат да се използват в кухни. 1 или 2 комплекта аплици, съвместими с полилея, могат да бъдат предпочитани в зони близо до масата за хранене, далеч от печката. Използването на аплици в малки кухни може да създаде тълпа от предмети, освен декоративното им предназначение.

Подовите лампи не са подходящи за използване в кухнята от гледна точка на безопасност. Когато правите бързи движения, подовата лампа може да падне и те могат да причинят опасности при преобръщане на фактори като вряща вода и горещо масло.

Предложения за декоративно осветление в кухни

  • Декоративно цветно точково осветление може да се използва в стъклени шкафове.
  • Използването на прожектори вместо полилеи в малките кухни прави кухнята да изглежда по-голяма.
  • В кухни с малко прозорци, използването на прожектори вместо полилеи и използване на енергоспестяващи LED крушки, които излъчват цветна дневна светлина, също могат да бъдат осветени през деня.
  • Декоративните LED осветителни тела могат да бъдат предпочитани вместо полилеи за общо осветление в модерни и големи кухни и може да се постигне стилна визия.
  • Декорацията може да бъде завършена с помощта на висулка полилей на кухненската маса.
  • В кухни с високи тавани трябва да се използват окачени полилеи, в кухни с ниски тавани трябва да се използва къс полилей или точково осветление.

Открийте гамата от LED лампи за икономична кухня. В CarrefourSA можете да намерите типове лампи, които излъчват правилния цвят на светлината за вашата кухня и са най-съвместими с вашия продукт за осветление.

Продължавайте да следите нашия уебсайт за тенденциите в осветлението в декорацията, осветителните продукти, които ще добавят елегантност към вашия дом, и предложенията за осветление в спалните.

Още полезни публикации:

Как да изберем правилната светлина в детската стая?

Как трябва да бъде правилното осветление?

ащо ъпгрейдването на халогенни светлини с LED не е достатъчно?

Защо трябва да преминете към LED?

Как да си купите полилей?

14 дни за връщане

Или замяна на продукт

Купони за намаление

При регистрация 5% и не само

Изгодни цени

Продукти на супер цени