Your Cart

АКО НЕ НАМИРАТЕ ПРОДУКТА, КОЙТО ТЪРСИТЕ КЛИКНЕТЕ ТУК

Сензорно осветление или осветление със сензори

Сензорно осветление или осветление със сензори

Осветлението със сензори е предстояща тема в света на осветлението. Сега, когато LED зрее в цикъла на разработка, се търсят нови начини за допълнително спестяване на енергия. Разбира се, LED осветлението ще консумира все по-малко енергия с новите технологии, които тепърва ще бъдат открити, но броят на клиентите, които осъзнават, че сензорното осветление също е ефективен начин за спестяване на още повече енергия, непрекъснато нараства. Като начало можем да различим два различни типа сензори: сензори за движение и сензори за дневна светлина.

Какво прави сензорът за движение?

Както разкрива името, сензорите за движение реагират на движение. Сензорите за движение имат точен начин за откриване на движения, като използват инфрачервено лъчение, което показва топлината на обектите. Микровълните могат да се използват и за откриване на движение. В повечето случаи е възможно да се регулира времето, през което лампата излъчва светлина след засичане на движение.

Какво прави сензорът за дневна светлина?

Сензорите за дневна светлина, от друга страна, постоянно измерват количеството естествена светлина в зоната на приложение. В момента, в който това количество е твърде малко, например когато навън се стъмни, осветлението автоматично ще се включи. Това може да бъде твърда линия: включване или изключване, но в днешно време е възможно и затихване.

И двата сензора имат свои собствени популярни начини на приложение. Това прави избора на подходящия сензор доста лесен. Нека ви покажем разликите в използването, поставянето и пестенето на енергия за всеки сензор. Първо разграничаваме мястото на поставяне: на закрито или на открито.

Как да приложите сензори на открито

Сензорно осветление или осветление със сензори

Външното сензорно осветление е много по-популярно в сравнение с вътрешното сензорно осветление. Това се отнася както за фирми, така и за физически лица. Най-важната причина за това е безопасността: външното сензорно осветление се използва най-вече като предупреждение за нежелани посетители, за да изплаши тези посетители или просто да направи връщането у дома по-безопасно.

Външното осветление със сензор за движение често се поставя на входните врати, фасадите на сградите, в градините или на алеите. Това прави прибирането и паркирането на автомобили или велосипеди по-лесно и по-безопасно. Използва се и на паркинги, като улично осветление или на входове на фирми.

Още полезни статии:

Защо трябва да преминете към LED?

Защо да премина от халоген към LED?

Как да си купите полилей?

8 неща, които трябва да имате предвид при осветлението на кухнята

Как да изберем правилната светлина в детската стая?

14 дни за връщане

Или замяна на продукт

Купони за намаление

При регистрация 5% и не само

Изгодни цени

Продукти на супер цени