Your Cart

АКО НЕ НАМИРАТЕ ПРОДУКТА, КОЙТО ТЪРСИТЕ КЛИКНЕТЕ ТУК

UV-C (ултравиолетови) Дезинфексиращи Бактерицидни Лампи и Здраве

UV-C (ултравиолетови) Дезинфексиращи Бактерицидни Лампи и Здраве

UV-C светлинните лампи облекчават ли рисковете, които застрашават здравето ни? И така, как може да бъде облекчено? Да уточним малко?

Според нас какво е ултравиолетово (UV)? Ако въпросът идва, макар че е малко технически; Накратко можем да кажем, че радиацията е една от светлинните енергии, идващи от слънцето.

Слънцето излъчва серия от енергии, известни като електромагнитен спектър. Формите на тази енергия се класифицират според дължините на вълните. Излъчването с най-къса дължина на вълната е и най-енергично.

UV радиация; Класифицира се в три категории като UV-A между 320-400 nm, UV-B между 280-320 nm и UV-C между 200-280 nm. UV-C лъчите са частта, която ни интересува поради положителния си принос в здравния сектор.

UV-C (ултравиолетови) Дезинфексиращи Бактерицидни Лампи и Здраве

Ултравиолетовата (UV) светлина е синя светлина, която не можем да видим с просто око. Дължината на вълната е между 100 nm и 400 nm. В светлинния спектър той идва преди рентгеновата светлина и след виолетовата. Вижте нашето съдържание за Цветна температура-Келвин.

Uv-Ultraviole-isik-spektrumu
UV светлинен спектър

Поради тази причина се нарича още ултравиолетова светлина. Неговият основен източник в природата е Слънцето. Той идва в нашия свят от слънцето, но значителна част от него се задържа в атмосферата. Дезинфектант е, което вече е свързано с тази част от темата ни.

UV-C лъчите са в диапазона на дължината на вълната от 200 – 280 нанометра (nm), които човешкото око не може да види. Може да се използва за дезинфекция или стерилизация, като разрушава ДНК на микроорганизмите при дължина на вълната от 253,7 nm и ги прави безвредни.

Разбира се, той е ефективен, защото причинява фрагменти и мутации от ДНК и РНК (рибо нуклеинова киселина), но това, което знаем, е канцерогенна светлина. Той премахва урацила от РНК. Урацилът е една от четирите бази в структурата на РНК. По този начин той също спира протеиновия синтез. Оттук идва и бактерицидният ефект на тази светлина.

Слънчевата UV радиация може да бъде произведена технически. Поради тази причина той може да служи на живота ни със своите положителни ефекти, когато се използва правилно.

Научно е доказано, че UV лъчите могат да унищожат херпесните вируси (херпес) за секунди и да имат ефект върху микробите на туберкулозата (ТБ) в рамките на 15-20 минути.

Тези светлини са най-много в живота ни; Виждаме го в отделението за стерилизация, което прилича на мини кухненска фурна, която използват за стерилизиране на оборудване за бръснене в болници, други медицински центрове (като зъболекаря) и в нашите фризьори с частта, която докосва живота ни.

ultraviyole sterilizasyon makinası
Ултравиолетова стерилизационна машина

Коронавирусът (COVID-19), определен като пандемия от Световната здравна организация (СЗО), се разпространи в много страни по света.

В тези страни лечението на пациенти в болници и други здравни заведения продължава ден и нощ интензивно. Въпреки че UV-C лампите не могат директно да лекуват хората, те могат да дадат значителен принос.

И така, какъв ефект има, ако се използва?
С UV-C лъчите могат да бъдат унищожени вируси, бактерии и плесени във вода, въздух и повърхности. В болници, други здравни институции и обществени места като училища, самолети, влакове, кораби и др. UV-C ламповите механизми могат да се монтират на места (през нощта или когато в околната среда няма никой).

Вирусите могат да бъдат неутрализирани чрез определяне на часовете за почистване с UV-C лъчи. Това приложение също така ще елиминира вируси, които могат да причинят възможни усложнения в лечебния процес на пациентите, както днес, така и в бъдеще.

Тук може да се извърши стерилизация на околната среда, както и всички инструменти, оборудване, дрехи и др., използвани в процесите на третиране. Оборудването може да се дезинфекцира и с UV-C лампи в стерилна стая в момент, когато никой не влиза.

В този контекст, според едно съвсем скорошно изследване; UV-C лъчите могат да неутрализират вируса COVID-19 върху повърхности и да намалят риска от нови вирусни огнища в бъдеще.*

ВНИМАНИЕ!!! По време на употреба, в помещението НЕ ТРЯБВА да има хора, животни и растения!!!

За да бъдат безопасни, UV-C лампите трябва да се използват от квалифицирани специалисти. Моля, прочетете внимателно инструкциите за употреба преди да използвате такава лампа. Очите и кожата трябва да бъдат покрити, тъй като лъчите могат да причинят увреждане по време на употреба.

Хората никога не трябва да използват UV-C лампи върху себе си или върху животните. В противен случай може да настъпи сериозно увреждане на очите и кожата. Ако тази светлина влезе в пряк контакт с очите, това може да доведе до загуба на зрението. Трудно е да се поправят щетите, нанесени от тази светлина на очите.

Анемия може да се появи при хора, които са директно изложени на тази светлина (тъй като техните еритроцити могат да бъдат разградени).

Ултравиолетовата светлина първо оцветява кожата ни в кафяво и я изгаря, ако е изложена за дълго време. Тази светлина е причината за потъмняването на кожата ни, когато правим слънчеви бани. Тази светлина е отговорна за слънчевите изгаряния.

Тук се очертава значението на озоновия слой. Ултравиолетовата светлина от слънцето се блокира чрез филтриране на част от нея, докато преминава през атмосферата.

Въпреки това напоследък все повече ултравиолетова светлина идва върху хората заради дупката в озоновия слой. Поради тази причина обръщам внимание на рисковете от продължителното директно излагане на слънчеви лъчи.

В процеса на изолиране на човешките популации по света поради коронавируса, където производството и индустриите спират за известно време, може да е възможно самовъзстановяване на озоновия слой. С изолирания живот, който живеем поради този вирус, може би по ирония на съдбата, можем да окажем положително въздействие върху света.

Като резултат:

  • Очевидно е, че UV-C лампите допринасят за здравето, ако се използват правилно и в правилните ръце.
  • За здравето на всеки е важно всеки, който използва UV-C лампа, стриктно да спазва инструкциите за безопасност.

Закупувайки UV-C лампа за дезинфекция, Вие ще получите универсален практичен подарък, с който да защитите здравето на Вашите близки.

Тук може да видите продуктовата гама за UV-C дезинфекциращи лампи. Моля, прочетете внимателно инструкциите за употреба преди да използвате такава лампа.

Вярваме, че сме Ви били полезни с тази статия. За повече информация, относно предлаганите от нашия онлайн магазин продукти, може да се свържете с нас чрез телефон или на имейл адрес office@gamalight.com

*Микробиологични изследвания, разкриващи колко ефективни са UV-C лъчите при унищожаването на бактерии и вируси.

14 дни за връщане

Или замяна на продукт

Купони за намаление

При регистрация 5% и не само

Изгодни цени

Продукти на супер цени