Shopping Cart

АКО НЕ НАМИРАТЕ ПРОДУКТА, КОЙТО ТЪРСИТЕ КЛИКНЕТЕ ТУК

Как да избера правилния индекс на цветопредаване CRI?

Как да избера правилния индекс на цветопредаване CRI?

CRI: индекс на цветопредаване

Индексът на цветопредаване (CRI) на източника на светлина е количествена мярка, за способността му да възпроизвежда вярно цветовете на различни обекти. В сравнение с идеален или естествен източник на светлина. Най-общо казано, CRI е мярка за способността на източника на светлина да показва цветовете на обектите „реалистично“ или „естествено“ в сравнение с познат референтен източник, нажежаема или дневна светлина.

Когато разглеждаме продукти за осветление, като LED крушки, LED лунички, LED панели, LED пури и т.н., основните неща, на които обръщаме внимание са мощността, светлинния добив и вероятно дължината на живот на източника на светлина. Добре е да добавите още една точка към списъка си – индекс на цветопредаване (CRI).Това е важно, защото е най-трудният показател за подмяна на крушките с нажежаема жичка (при запазване на висока ефективност) и следователно най-често игнорираният (стойността на CRI спецификацията се появява само на много малък процент от опаковките на LED продукти, поради тази причина , LED крушки с висок CRI могат да бъдат достоен заместител на крушките с нажежаема жичка Повечето LED светлини нямат CRI над 90.

Изборът на подходящ CRI

С добър цветен дисплей се разкриват фини вариации в цветовия спектър. Индексът на цветопредаване (CRI) е скала от 0 до 100 процента. Този индекс показва колко точен източник на светлина показва цветовете в сравнение с дневната светлина. Колкото по-висок е CRI, толкова по-добре лампата показва цветовете. Лампите с CRI между 80 и 89 имат високоцветен дисплей. Това ги прави подходящи за почти всички приложения. Източниците на светлина с CRI по-висок от 90 имат отлично възпроизвеждане на цветовете. Те са необходими само за най-точните задачи, които изискват почти перфектно цветопредаване, като кабини за пръскане и витрини.

Важно е да знаете, че CRI не зависи от цветната температура. Цветовата температура създава атмосфера, но не влияе на цветния дисплей.

Как да избера правилния индекс на цветопредаване CRI?

Изборът на подходящ CRI всъщност е въпрос на лично усещане, но когато говорим за жилищно осветление, индекс на цветопредаване над 80 е напълно достатъчен, за да се задоволи цветоусецането и обкръжаващите ни предмети да са в пълния си “блясък”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

14 дни за връщане

Или замяна на продукт

Купони за намаление

При регистрация 10%

Изгодни цени

Продукти на супер цени