Количка

Тел: 0888 44 53 92    Тел: 0885 63 88 35

Безплатна доставка при поръчка над 200лв.

GAMALIGHT

За поръчки по тел:

0885 63 88 35

Намерете ни в

Как да си купите полилей

Как да си купите полилей

Полилеите вече не са само за трапезарията! Това ръководство за закупуване на полилеи разкрива всичко, което трябва да знаете за тези красиви осветителни тела както на закрито, така и навън. Можеш да разгледаш и да си купиш от цялата ни линия полилеи тук

Какво ще научите:

Какъв размер трябва да бъде вашият полилей?
Колко високо трябва да окачите полилей?
Съвети за различни видове тавани
Яркост и димери
Използване на полилеи на мокри или влажни места

Какъв размер трябва да бъде вашият полилей?

Препоръчваме две прости формули, за да определите подходящия размер за вашия полилей:

Ширина:

Дължина на стаята + Ширина на стаята = Ширина на полилея (в инчове)

Височина на полилея

За да разберете каква височина трябва да бъде полилейът, добро правило е да вземете височината на стаята и да я умножите по 2,5 или 3. Това ще ви даде грубата височина на полилея.

Съвети за оразмеряване на полилеи за трапезна маса

За добре балансиран външен вид изберете полилей, който е с около един фут по-тесен от масата.

Колко високо трябва да окачите полилей?

Зависи от местоположението.

Ето най -често използваните:

Над маса за хранене

Дъното на полилея в трапезарията или полилея в кухнята трябва да бъде 32-34 инча над плота.

Над пода

Дъното на полилея трябва да бъде най -малко 7 фута над пода.

Над кухненски остров

Вашето тяло трябва да бъде достатъчно близо, за да осигурява достатъчно светлина, но не толкова ниско, че да пречи на зрението ви. Като цяло долната част на полилеите за кухненски острови или полилеите, които са над масите за хранене в трапезарията трябва да е на 32-34 инча над плота за най-добри резултати.

Двуетажно фоайе

Не забравяйте, че в отворено фоайе полилеят може да е на нивото на очите или малко под, когато се гледа от втория етаж. Затова помислете за приспособление, което да изглежда привлекателно от всички ъгли, дори отгоре.

Постигане на правилната височина: Регулиране на веригите и падането

Полилеите, които продаваме, обикновено идват с 10 фута тел и 6 фута верига. Тези измервания работят за по -голямата част от домашните инсталации и могат да бъдат коригирани според височината на тавана на вашата стая. Ако дизайнът идва с нещо различно, ние ще го отбележим в подробностите за продукта.

Вериги: Връзките на веригите се съединяват за лесно добавяне и премахване. Просто извадете (или добавете) връзки, за да скъсите или удължите веригата. Излишният електрически проводник трябва да бъде отрязан преди монтажа. Не забравяйте винаги да измервате два пъти, режете веднъж. И не забравяйте да оставите малко повече, за всеки случай.

Повдигачи: Повечето от нашите дизайни идват с няколко различни дължини на изпъкнали части, които могат да се комбинират, за да се постигне идеалната ви височина на окачване. Тези нишки имат резбовани краища, което им позволява лесно да се прикрепят един към друг. Поради тази причина ниските части никога не трябва да се изрязват или променят.

Интелигентен съвет! Когато се съмнявате, помислете за консултация с лицензиран електротехник.

Съвети за различни видове тавани

Ще работи ли полилей на наклонен или сводест таван? За полилеи, които висят от верига или шнур, просто ги инсталирайте в разпределителната кутия. Гравитацията ще се погрижи вашето тяло да виси право. Ако обмисляте приспособление, което използва надолу, бъдете сигурни, че е определено като „адаптиран към наклонен таван“, което ще ви позволи да инсталирате под различни ъгли на тавана.

Какво ще кажете за изключително високи тавани? Дължината на веригата или надолу, включени в нашите полилеи, обикновено е достатъчна, за да побере повечето височини на тавана; обаче, ако имате нужда от повече, просто ни попитайте. Също така може да помислите за моторен асансьор, който ви позволява да повдигате и спускате крепежа за лесно почистване и смяна на крушката.

Мога ли да използвам полилей с нисък таван? Да. Просто премахнете по -голямата част от веригата или използвайте най -краткия надолу, за да инсталирате вашия полилей в стая с нисък таван.

Нуждаят ли се полилеите от допълнителна опора на тавана? Повечето полилеи от малки до средни могат да бъдат инсталирани в стандартни таванни разпределителни кутии. Въпреки това, по -големите полилеи над 50 паунда изискват допълнителна поддръжка. Препоръчваме да използвате разтегателен полилей/скоба за вентилатор, който е разположен между таванските греди, за да осигури допълнителна опора. Когато се съмнявате, винаги се консултирайте с лицензиран, свързан електротехник.

Съединителната ми кутия е на грешното място? Размахнете полилея! Просто завесете (или „размажете“) веригата на полилея си върху кука на точното място, където искате да закачите арматурата. Просто се уверете, че куката е здраво закрепена към шипа в тавана, за да понесе теглото на приспособлението.

Включен ли е сенникът на полилея?
По-голямата част от нашите полилеи, висулки и мини висулки се предлагат с тавански навес (понякога наричан „таванна плоча“), за да осигурят декоративно покритие върху разпределителната кутия. Когато не е включен, ще го отбележим в подробностите за продукта.

Яркост и димери

Когато нивото на осветеност е точно, полилей има потенциала наистина да преобрази стаята. Над кухненските острови може да предпочетете нещо по -ярко, докато може да предпочетете по -ниско, по -романтично ниво в трапезарията. Всеки полилей, който продаваме, идва с крушки или препоръки за крушки. Те се основават на очакваното използване и ще работят добре в почти всички ситуации.

За по-голяма гъвкавост при фина настройка на нивото на осветеност, добавете димер!

Цялото осветление може да се използва с превключвател за димер, при условие че използвате десния димер. Просто ни се обадете – нашите експерти по осветление ще ви помогнат да намерите подходящия за вашите нужди.

Когато използвате димери със светодиоди, трябва да имате предвид няколко неща. Ще искате да използвате светодиоден димер и крушки, за да предотвратите трептене и необичайно износване; много по -стари превключватели на димера може да не са съвместими.

Полилеи на открито – мокри или влажни места

Трябва да вземете допълнителни предпазни мерки, ако възнамерявате да инсталирате полилей, където има влага, като веранди, вътрешни дворове, веранди … дори банята.

Винаги избирайте осветителни тела за външни полилеи, специално предназначени за използване на открито. И не забравяйте, че външният полилей винаги може да се използва на закрито … но обратното не е вярно.

Има два вида външни тела, които трябва да знаете, които винаги ще бъдат отбелязвани в подробностите за продукта:

Оборудван за влажно място – е подходящо за използване в защитени външни зони, които не са изложени директно на дъжд. Това е най -често срещаният наличен външен полилей. Най -доброто за покрити веранди и вътрешни дворове.
Оборудван за мокро място – е предназначено за използване в райони, където е възможно директно излагане на дъжд. Най-доброто за беседки и перголи.

Използване на полилеи в банята

Безопасността е основната грижа около водата. Поради тази причина полилеите за бани трябва да се поставят на поне 3 фута от ваните и душовете. Освен това ще искате да се уверите, че банята ви има подходяща вентилация, тъй като влажната среда може да доведе до неизправност.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Безплатна доставка

За поръчки над 200лв.

14 дни за връщане

Или замяна на продукт

Купони за намаление

При регистрация 10%

Изгодни цени

Продукти на супер цени