Количка

Тел: 0888 44 53 92    Тел: 0885 63 88 35

Безплатна доставка при поръчка над 200лв.

GAMALIGHT

За поръчки по тел:

0885 63 88 35

Намерете ни в

Как да бъде правилното осветление за ефективна работа в дома?

Как да бъде правилното осветление за ефективна работа в дома?

Поради епидемията от COVID-19, която засегна целия свят, много хора започнаха да работят от вкъщи. Вие също ли сте сред тези, които предпочитат доброволно да работят вкъщи? Трябваше ли да превърнете част от дома си в офис среда, докато работите на бюро в офис среда преди? Избрали сте осветлението на дома си за релакс и релакс, но сега какви промени трябва да направите, за да работят? Ако не организирате осветление за вътрешния офис и работите с лошо осветление, ефективността ви ще намалее, енергията ви ще намалее, ще имате напрежение в очите и главоболие, така че ще загубите способността и желанието си да работите.

Evden/Uzaktan Çalışma Ortamı Nasıl Olmalı | Ofis Tasarımları

Качество на светлината:

Цветна температура:

Осветлението, използвано в домовете, е направено с крушки с 3000K цветна температура, които имат по-висок релаксиращ ефект. В офис среда се използват осветления с по-високо енергийно ниво и 6500K цветна температура, за да поддържат служителите по-енергични. Ако имате специално осветление, което осветява вашата маса, вместо да сменяте крушките на дома си, заменете светлината в това осветително устройство с 6500K цветна крушка. Ако нямате такова осветление, получаването на настолна лампа може да бъде чудесно решение.

CRI (индекс на цветопредаване):


Ако работите по работа, при която цветовете на обектите са много важни (фотография, работа с тъкани, боядисване и др.), Тогава се нуждаете от високо CRI осветление, което ще показва цветовете на предметите по най-точния начин.

Избягвайте отблясъците!
Отрицателното въздействие на ярък източник на светлина или неговото отражение върху зрението ни се нарича отблясъци. Липсата на светлина влияе отрицателно на способността ни да виждаме, докато твърде много светлина влияе негативно на способността ни да виждаме. Директното излагане на светлинния източник на очите ни е един от най-често срещаните проблеми с отблясъците, с които се сблъскваме.
За да предотвратим отблясъци, трябва да предотвратим постъпването на повече от желаната светлина на вашата работна маса или вашия компютър, като променим позицията, посоката или собственото си положение на седене и посоката на масата, която ще използваме в дома си.
Източник на светлина, поставен зад вас, докато работите на компютъра си, ще създаде досадни отблясъци на монитора ви.
Друг лесен начин да избегнем отблясъците е да покрием крушките на полилеите с абажур, за да им даде по-мека светлина.

Не допускайте никакви сенки.
Сянката не трябва да пада върху бюрото ви. Ако работите със светлина, идваща отзад, тогава ще имате собствена сянка на бюрото си. За да се предотврати това, трябва да се предпочита настолна лампа с регулируемо ниво на светлина и ъгъл. Можете да адаптирате осветлението към работата си с регулируеми настолни лампи. Ако работите с почерк, трябва да можете да преместите лампата на бюрото вдясно или вляво от бюрото си, за да предотвратите сянката на собствената си ръка, независимо дали е лява или дясна ръка. Вземете настолна лампа с дължина на кабела, съответстваща на това.

Трябва да има застояло осветление.
Светлината, излъчвана от източника на светлина, трябва да бъде постоянна, тоест не трябва да вибрира. Внезапните промени в източника на светлина в зависимост от времето се определят като вибрация. Работата в осветена зона с трептящ източник на светлина причинява умора на очите. Въпреки че не забелязваме тези вибрации, очите ни предават тези вибрации на мозъка ни. Такива вибрации могат да причинят изкривяване на очите, както и главоболие при някои хора. Изберете крушки, които не вибрират.

Възползвайте се от дневната светлина.
Не пренебрегвайте уникалната полза от естествената светлина, идваща от вашия прозорец. Слънчевата светлина произвежда топло осветление, което подобрява работната среда. Помислете да поставите бюрото си точно пред прозореца, за да се възползвате от дневната светлина. От друга страна, може да се наложи да вземете предвид пряката слънчева светлина, която може да предизвика отблясъци на бюрото ви в определени часове от деня. Да, лъскавите повърхности понякога могат да бъдат проблем, но опитайте да работите в естествена светлина контролирано и оставете тя да се слее прекрасно с изкуственото осветление. Подходящо решение е да подравните работното си бюро в северна или южна посока, така че дневната светлина да не създава сенки по всяко време на деня.

Ако вашата маса не е на перваза на прозореца, не оставайте вкъщи по цял ден. Ако имате оправдание, ако нямате градина, възползвайте се от дневната светлина, като излезете на балкона. Ако цялото осветление във вашата работна стая се състои от флуоресцентни крушки, или заменете тези крушки, или добавете допълнително нефлуоресцентно осветление. Не забравяйте, че работата само под флуоресцентни лампи може да предизвика мигренозна болка.

Дизайнерски идеи за организиране на хоум офис - За дома - woman.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Безплатна доставка

За поръчки над 200лв.

14 дни за връщане

Или замяна на продукт

Купони за намаление

При регистрация 10%

Изгодни цени

Продукти на супер цени