Вашата Количка

АКО НЕ НАМИРАТЕ ПРОДУКТА, КОЙТО ТЪРСИТЕ КЛИКНЕТЕ ТУК

Правилното осветление: Как да осигурите перфектната светлина в дома си

Всяко помещение в дома изисква внимателно планиране, особено когато става въпрос за осветлението. Осветлението е от съществено значение, особено през тъмните зимни месеци. Затова е много важно да постигнете правилния баланс в светлината във всяка стая.

Преглед на осветлението

За да постигнете подходящо осветление, трябва да имате три основни типа светлина във всяка стая: атмосферно осветление, осветление за задачи и акцентно осветление. Атмосферната светлина осигурява общо осветление в стаята, осветлението за задачи се насочва към конкретни работни зони, а акцентните светлини подчертават определени обекти като произведения на изкуството или скулптури. Тъй като дневните помещения нямат специфично предназначение, важно е да разполагате с осветление, което може да освети всяко събитие в тях, като четене или гледане на телевизия. Най-добрият начин да постигнете това е чрез използването на различни видове светлина в стаята.

Видове осветление

Таванното осветление се състои от светлини, монтирани на тавана, и може да бъде монтирано на релси. Тези видове осветление осигуряват основно осветление и запълват цялата стая със светлина. Понякога те могат да бъдат насочени към специфични зони, които са близки до осветлението за задачи. Това е възможно, защото са монтирани на тавана.

Окачени осветителни тела

Висящите осветителни тела, като полилеи и пендели, са монтирани на тавана, но трябва да бъдат окачени, за да се постигне баланс между околното и осветлението за задачи (в зависимост от размера и разположението на осветителното тяло). Обикновено те не се свързват с осветлението в дневните помещения, но могат да бъдат идеални допълнения към стила на интериора.

Настолни и подови лампи

Настолните и подовите лампи, наричани още лампиони, се използват често като осветление за задачи и допълнително околно осветление. Таванното осветление може да не достигне до всички ъгли на стаята, затова можете да използвате тези лампи, когато е необходимо. Говорейки за декорация, холът трябва да бъде комбинация от двете. Можете да ги поставите навсякъде, където се нуждаете от светлина, например до мястото за четене или единичен диван.

Стенни аплици

Стенните аплици осигуряват специално акцентно осветление. Те обикновено се използват с малки крушки, така че количество светлина, което излъчват, е ограничено. Въпреки това, аплиците могат да бъдат чудесни за създаване на мека светлина и атмосфера. Те са чудесен избор и за декоративни цели.

Продукти, подходящи за декорация

Полилеи, абажури… Без значение кой продукт за осветление ще изберете за дома си, важно е, че те съчетават цялостта на вашата декорация. За да изберете подходящото осветление за декорацията, можете да се ръководите от стила на интериора, който прилагате. Например, за класически интериор можете да изберете осветителни тела с интензивни златни или розови цветове, докато за модерен интериор може да предпочетете геометрични дизайни с минималистични линии. Разбира се, изборът ви ще зависи от конкретния стил на декорацията.

Не е правилно да използвате крушки с една и съща мощност в цялото жилище. За всяко помещение е необходимо да използвате крушки с различен цвят и мощност. Например, в кухнята е предпочитателно да използвате ярки светлини с интензивни цветове, подобни на дневна светлина, докато в спалните помещения трябва да се стремите към по-меки и топли цветове. За да изберете правилните осветителни продукти и лампи за декорацията на дома си, можете да си вземете хартия и химикалка, да определите позицията на осветителните тела и да изберете мощност на светлината в зависимост от влизането на дневна светлина в стаята. Ако имате затруднения при избора на подходящата светлина за дома си, можете да използвате нашия калкулатор за осветеност на помещенията.

Заключение

Правилното осветление е от съществено значение за създаването на комфортна и функционална обстановка във вашия дом. Паметете да съчетаете атмосферното осветление, осветлението за задачи и акцентните светлини, за да постигнете баланс и да създадете желаният ефект. Изборът на подходящите осветителни продукти е важен, като трябва да се съобразите със стила на интериора и предназначението на всяко помещение. Не забравяйте също да внимавате при избора на крушки, които трябва да са с различни цветове и мощности в зависимост от конкретните нужди на всяка стая. С правилното осветление, ще постигнете не само функционалност, но и красота във вашите вътрешни пространства.

Разчитайте на нас за съвети и помощ

Ако имате затруднения или въпроси при избора на подходящото осветление за вашия дом, не се колебайте да се обърнете към нас. Ние сме екип от професионалисти в областта на осветлението и с удоволствие ще ви помогнем да направите правилния избор. Разполагаме с богато разнообразие от продукти за осветление, които могат да отговорят на всякакви изисквания и стилове на интериора. Осигурете си перфектното осветление във вашия дом и се наслаждавайте на комфорта и хармонията, които то ще ви предостави.

Не се колебайте да се свържете с нас и да разчитате на нашата експертиза и качество. Вашата домашна среда заслужава най-доброто осветление, което може да бъде перфектно съчетание от функционалност, естетика и уют. Осветете светлината в дома си и преобразете го в място, където се чувствате спокойно и комфортно.

Други полезни статии:

Защо трябва да преминете към LED?

Как да изберем правилното осветление?

ТОП 4 НАЙ-ДОБРИ НАЧИНА НА ОСВЕТЛЕНИЕТО ЗА ВАШИЯ ХОЛ

Как да изберем правилната светлина в детската стая?

Как да си купите полилей?

Свързани Статии:

14 дни за връщане

Или замяна на продукт

Купони за намаление

При регистрация 5% и не само

Изгодни цени

Продукти на супер цени