Shopping Cart

Тел: 0888 44 53 92    Тел: 0885 63 88 35

Безплатна доставка при поръчка над 200лв.

GAMALIGHT

За поръчки по тел:

0885 63 88 35

Намерете ни в

Как трябва да бъде правилното осветление?

Как трябва да бъде правилното осветление?

Осветлението е един от най-важните елементи на домовете, особено в тъмните зимни месеци. Но най-важният момент, на който трябва да обърнете внимание, е да установите правилния баланс.

Осветление; функция, която може да бъде създадена чрез поддържане на баланс между носители, точки и акценти.

Преглед на осветлението

Важно е да имате три основни типа осветление във всяка стая: атмосфера, задача и акцент. Амбиентната светлина осигурява общо осветление, осветлението за задачи насочва светлината към определени работни зони, а акцентните светлини дават ефект чрез подчертаване на определени обекти (като произведение на изкуството или скулптура). Тъй като дневните нямат конкретно предназначение (за разлика от кухнята или банята), важно е да има осветление, което може адекватно да осветява всяко събитие, което се случва там. Това могат да бъдат четене, гледане на телевизия. Най-добрият начин да постигнете това е да разпространявате различни видове светлина в стаята.

Видове осветление

Таванно осветление     

Таванното осветление се състои от монтирано на тавана осветление, осветление на коловоза и полу-полу-монтирани стойки. Тези видове осигуряват околно осветление и изпълват цялата стая с основно осветление. Понякога те могат да бъдат насочени и към определени зони, които осигуряват нещо близо до осветлението на задачата (те обикновено са леко изключени, за да осигурят директно осветление на задачата, тъй като са монтирани на тавана).

Разгледайте нашите предложения тук.

salon-aydınlatma-modelleri

 

Окачени осветителни тела


Висящи осветителни тела като полилеи и висящи лампи са фиксирани към тавана, но трябва да бъдат окачени, като се поддържа баланс между околното и осветлението на задачите (в зависимост от размера и разположението на осветителното тяло). Те обикновено не свързват този тип светлини с дневни, но могат да бъдат идеални допълнения към стила.

Разгледайте нашите предложения тук.

antre-hol-aydınlatma

 

Настолните и подови лампи

Настолните и подови лампи често се използват като осветление за задачи и допълнително околно осветление. Таванните светлини може да не достигат до всички ъгли на стаята, така че можете да използвате светлина за пълнене, когато е необходимо. Говорейки за декорация, холът трябва да е комбинация от двете. Можете да ги поставите навсякъде, където е необходима светлина. (Например до стол за четене или единичен диван.)

Разгледайте нашите предложения тук.

Класически лампи: модели в стил "класически" и "неокласически"

 

Стенните аплици

Стенните аплици осигуряват специално акцентно осветление. Те обикновено се осветяват с малки крушки на полилеи, така че количеството излъчвана светлина е ограничено. Въпреки това, аплиците могат да бъдат чудесни за създаване на мека светлина за настроение. Те са чудесни и за декоративни цели.

Разгледайте нашите предложения тук.

Iskandinav led duvar aplikleri 3W 6W ücretsiz rotasyon aplik iç mekan duvar  ışığı yatak odası başucu işık restoran dekoratif spot|LED İç Mekan Duvar  Lambaları| - AliExpress

Продукти, подходящи за декорация


Полилеи, сталактити, лампи, абажури … Без значение кой продукт за осветление ще използвате в дома си, важното е, че продуктите, които изберете, осигуряват цялост на декорацията, която прилагате във вашия дом. За да изберете осветлението, подходящо за декорацията, можете да изберете, като разгледате детайлите на стила на декорация, който прилагате във вашия дом. Например при класическата декорация можете да изберете осветително тяло с по-интензивни златни или розови цветове, а при модерната декорация можете да изберете геометрични дизайни с по-минимални линии. Разбира се, това е ситуация, която може да се различава в зависимост от стила на декорация.

Не е правилно да се използват крушки с една и съща мощност в цялата жилищна площ на къщата. За всяка цел е необходимо да използвате крушки с различен цвят и мощност. Например, докато в кухните се предпочитат ярки светлини с интензивни цветове на дневна светлина, в спалните трябва да се предпочитат меки и топли цветове. За да изберете правилните осветителни продукти и лампи за декорация на дома, трябва да вземете хартия и писалка, да определите позицията на осветителните тела и да изберете мощност на светлината според скоростта на навлизане на дневната светлина в стаята. Ако имате проблеми с избора на подходящата светлина за дома си, можете да намерите триковете, от които се нуждаете, по-долу.

aydınlatma

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Безплатна доставка

За поръчки над 200лв.

14 дни за връщане

Или замяна на продукт

Купони за намаление

При регистрация 10%

Изгодни цени

Продукти на супер цени